Privesc uluit la ce se întâmplă cu cel mai mare partid politic de după revoluţie şi nu pricep cum poate un asemenea partid să se lase distrus de o blondă. Spuneam de mult- s-a dovedit că am avut dreptate – că Viorica Dăncilă a încheiat un pact cu Iohannis, asigurându-i victoria în alegerile prezidenţiale. Deasemenea, s-a adeverit că Sistemul face eforturi pentru a o propulsa pe Viorica Dăncilă în turul doi al alegerilor, pentru ca Iohannis să aibă cel mai slab adversar cu putinţă. Nu ştiu cât de mare este puterea Sistemului, dar, dacă Viorica Dăncilă şi slujitorii ei con­tinuă tot aşa, s-ar putea ca nici măcar Sis­temul să nu-i mai poată asigura locul doi blondei lui Dragnea. Am mai scris despre rebranduirile periodice al actualului PSD, spunând că a venit momentul ca acesta să apeleze la o nouă rebranduire. Care, însă, nu s-a făcut, pentru că nu a vrut Dragnea, prea însetat de putere, incapabil să înţeleagă că Sistemul doreşte să-şi realimenteze vechiul vehicul politic, pentru că, aşa cum este, nu mai face faţă conjuncturii.
Nu ştiu dacă tot ceea ce se i se întâmplă PSD-ului nu este opera Sistemului, care i-a dat Vioricăi Dăncilă sarcina să ducă PSD la haos şi degringoladă, pentru a putea fi preluat de către altcineva. Sunt convins că Victor Ponta nu a renunţat niciodată la ideea de a reveni în fruntea PSD, de a redeveni liderul absolut al stângii româneşti. Acest lucru este posibil doar printr-o fuziune Pro România-PSD, în urma căreia partidul să-şi schimbe numele, iar Ponta să fie ales de către foştii săi colegi. S-ar putea ca acesta să fie planul Sistemului pentru rebranduirea uneltei sale politice. Este clar că, la ora actuală, acesta a decis că Iohannis trebuie să câştige al doilea mandat, dar mă îndoiesc că este dis­pus să concentreze toată puterea în mâinile dreptei, mai ales că numai dreaptă nu se poate numi ceea ce avem la ora actuală. Dacă Iohannis a bătut palma cu Viorica Dăncilă, garantând continuarea guvernării PSD, sunt absolut sigur că a făcut acest lucru pentru că aşa i-a cerut Sis­temul, ca preţ pentru obţinerea unui nou mandat dedicat plimbărilor prin lumea largă, alături de Răvăşitoarea. S-ar putea foarte bine ca Viorica Dăncilă, în paralel cu continuarea guvernării, să aibă sarcina de a realiza rebranduirea.
Primul pas va fi cooptarea la guvernare a Pro România, urmată de încheierea unei alianţe. De fapt, se spune că deja Viorica Dăncilă i-a promis lui Ponta intrarea la guvernare în schimbul susţinerii candidaturii ei. Este clar că, acum, Victor Ponta nu avea cum să răspundă afirmativ, dar după alegerile prezidenţiale s-ar putea să-şi schimbe părerea, obligat de către colegii săi de calibru, care speră că, prin intrarea la guvernare, ar putea să-şi atragă susţinerea majorităţii PSD-iştilor. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare, dar, sunt convins că, în cele din urmă, tot la fuziune se va ajunge. În ce condiţii, vor decide rezultatele Pro România la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor.

Recomandările redacției