martiangioSe încheie o nouă săptămână de agonie pentru „Bătrâna Doamnă”. În afara semnalului de alarmă tras de suporteri, nu s-a întâmplat nimic demn de consemnat la nivel de conducere în Calea Aurel Vlacu. Adrian Marțian vorbește doar telefonic cu Giovanni Catanzariti, Gheorghe Constantin și Adrian Falub, însă în afara unor planuri ce par nerealiste la această dată, nu se discută nimic concret. Data la care măcar o parte dintre restanțele financiare vor fi achitate rămâne o mare necunoscută, ca să nu mai vorbim despre un plan de bătaie bine închegat pentru stagiunea următoare.
De luni, doar Neagu, Bîrză și Monac mai au obligația conform contractelor să se prezinte la o reunire despre care nu se știe nimic concret. Restul jucătorilor ce ar trebui să îmbrace tricoul „alb-roșu” din toamnă sunt doar niște nume pe o listă de achiziții care în curând nu-și va mai avea rostul. Cam toate divizionarele secunde, ca să nu vorbim de prim divizionare, fac în fiecare zi mutări pe piața transferurilor, așa că arădenii nu vor mai fi în postura de a alege, ci… a culege. Cantonamentul de lângă Brescia pare și el o utopie, cum și așa-zisul amical cu Gyor, campioana Ungariei, de pe 13 iulie, de la Budapesta, nu are niciun fundament logic.
În tot acest timp, în calitate de administrator al clubului, Giovanni Catanzariti a fost informat că în curând Statul se va îndrepta împotriva sa pentru datoriile (aproximativ 200 de mii de euro) acumulate de UTA la Finanțe. Italianul riscă să se aleagă și cu un dosar penal, dar și să-și pericliteze afacerile personale. „E greu de crezut că o să-mi mai recuperez banii cheltuiți la UTA în ultimii trei-patru ani, dar nu o să-mi pierd hotelul la care am pus atâta suflet și unde muncesc împreună cu familia”, a afirmat președintele „Bătrânei Doamne”.
Prin urmare, dacă Marțian nu va deveni și în acte administratorul grupării „textiliste” sau dacă nu va găsi un alt investitor, Catanzariti nu are decât varianta introdu­cerii clubului în insolvență. „Nimeni nu a dorit să se ajungă aici, dar la ora actuală pare cea mai bună soluție. Echipa nu-și pierde dreptul de promovare și scapă relativ simplu de datorii. Domnul Marțian încă susține că va rezolva toate problemele de la club, dar timpul trece și de trei săptămâni nu s-a întâmplat nimic bun. Cineva trebuie să ia decizii, fiindcă riscăm să intrăm în colaps”, a precizat șeful UTA-ei.
Însă, mai există o problemă. În momentul de față, formația arădeană are întârzieri la plata salariilor și de trei luni, lucru neconform cu statutul de societate aflată în insolvență și care poate atrage imediat falimentul. În cazul în care UTA intră în fali­ment, administratorul judiciar va încerca să vândă toate activele societății prin licitație publică, iar banii astfel obtinuți vor fi împăr­țiți creditorilor. Legea permite ca inclusiv sigla sau palmaresul să fie scoase la mezat, doar că acestea se află în posesia Suporter Club UTA și astfel se evită o înstrăinare a celei mai titrate echipe din Provincie.
În fine, suflarea utistă se mai întreabă cine este cu adevărat patronul echipei de suflet. Teoretic, acesta ar trebui să fie Adrian Marțian, care și-ar fi însușit 80% din pachetul de acțiuni, doar că lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Omul de afaceri clujean va deveni acționar majoritar și în acte doar când își va îndeplini angajamentele luate la negocierile purtate cu Giovanni Catanzariti, adică plata sau eșalonarea datoriilor existente la Stat, dar și achitarea altei sume cu care italianul a creditat de curând clubul.

Recomandările redacției