India este cea mai grav afectată ţară din lume de noul coronavirus

0
97
epa09163666 A mass funeral takes place for COVID-19 victims at a cremation ground in New Delhi, India 27 April 2021. WHO Chief Tedros Adhanom Ghebreyesus told reporters that the situation in India is beyond heartbreaking, after India recorded a massive surge of 332,730 fresh Covid-19 cases and 2,771 deaths, the highest single-day spike in COVID-19 infections and also struggling with the oxygen supply. EPA-EFE/IDREES MOHAMMED

India trece de aproape o lună prin cel mai urât coşmar din istorie! 22,7 milioane de oameni s-au îmbolnăvit de COVID-19 şi 246.146 un fost răpuşi de virusul ucigaş. Spitalele, morgile şi crematoriile nu mai fac faţă numărului mare de victime, iar pe străzi bântuie moartea.
Disperare, lacrimi şi multă suferinţă! India este cea mai grav afectată ţară din lume de noul coronavirus. Duminică, autorităţile au făcut 1,4 milioane de teste pentru COVID-19 şi 366.161 au ieşit pozitive. 3.754 de bolnavi nu au mai prins ziua de luni după ce virusul ucigaş le-a curmat vieţile şi a urcat bilanţul total al dezastrului la 246.146 de decese. Premierul Narendra Modi a anunţat că „va închide toate statele indiene” pentru două săptămâni pentru a opri răspândirea virusului ucigaş care face ravagii de aproape o lună. Străzile din marile oraşe sunt un furnicar de rude disperate să facă rost „la negru” de baterii de oxigen pentru muribunzii de acasă.
În parcuri au fost amenajate ruguri sub cerul liber pentru că toate crematoriile sunt depăşite de numărul uriaş de morţi. Spitalele sunt arhipline şi încă de săptămâna trecută au anunţat că nu mai au medicamente, echipamente de protecţie şi doctorii sunt epuizaţi. Experţii internaţionali sunt convinşi că numărul dezastrului este de cel puţin patru ori mai mare pentru că sistemul sanitar este complet depăşit de mai bine de două săptămâni.
Însă cum s-a ajuns la acest dezastru umanitar? Săptămâna trecută, experţii internaţionali au punctat că între 28-29 martie a fost organizată ceremonia religioasă Holi (Festivalul Culorilor) în cinstea Zeului Vishnu, la care au participat milioane de credincioşi. În aceeaşi perioadă, au avut loc manifestaţii politice organizate chiar de actualul partid de guvernământ. Mai mult decât atât, miercuri, 5 mai, în Gujarat, a avut loc o ceremonie religioasă la care au partici­pat mii de femei care s-au rugat pentru vindecarea celor dragi.
India a vaccinat până ieri 34,8 milioane de oameni, adică 2,5% din populaţia de 1,39 miliarde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.