Indivizi care nu fac cinste M.A.I.

1
498

de VOICU SIDA 

Ceea ce vedem la televizor sau pe diferite rețele de socializare, referitor la comportamentul unora dintre oamenii legii, se aseamănă cu atacul în junglă a turmelor de bivoli sălbatici, de către lei. Adică agresorul – leul, ochește bivolul, care știe că nu are nici cea mai mică șansă în fața fiarei, care îl poate doborî fără nici un fel de problemă, cu un efort minim.

Ne-au cuprins fiorii când am văzut la televizor și pe rețelele de socializare ce au făcut polițiștii la Pitești cu un bărbat de 63 de ani, care a murit în urma loviturilor încasate de la oamenii legii.

Când tocmai ieșeam din sediul redacției, o persoană m-a oprit și s-a prezentat ca fiind un pensionar M.A.I., care s-a pensionat cu gradul de colonel. Dar nu o să vă spun numele acestuia. Însă ce am văzut la televizor nu poate fi descris în termeni umani: să calci cu piciorul pe gâtul unui individ. Cu alte cuvinte, să îl omori pur și simplu. După ce i s-a făcut autopsia de către medicii legiști s-a stabilit cauza decesului: victima de 63 de ani a murit în urma unei asfixieri mecanice. Și mai vin apoi niște „tamburi majori“ să spună că nu sunt de acord cu încadrarea pe care au făcut-o specialiștii. Probabil la câtă minte au, ar putea zice că victima a căzut și de aceea a decedat. Numai că de data aceasta sunt suficiente probe și călăii ăia nu au decât să își ispășească pedeapsa.

Doamne, câte specimene din astea avem în toată țara! Avem și noi, dar sunt de altă natură. Ai noștri „stau de șase“ și mulți se ascund după haina polițienească. Cum să mai avem noi încredere în această instituție? Interlocutorul nostru pensionar ne-a precizat că în vremurile celelalte nu s-a auzit de așa ceva. Dar acum, orice este posibil. Uitați-vă ce oameni au acum în poliție. Dacă îți face un proces verbal și îl pui să ți-l citească nu știe nici el ce a scris. Și atunci ieși pe stradă, dar nu te mai știe nimeni ce ești. Jumătate ești polițist, dar pe timpul nopții, ca în cazul polițiștilor de la Pâncota, îți pui ciorapul pe față și intri la furat în casele bătrânilor pentru a le lua banii. Sau îi păzești din mașina poliției pe cei cu care ai ieșit în cârdășie la furat, să nu îi deconspire cineva. Așa ceva nu este admis. Vorbim despre un întreg sistem unde sunt tot felul de adunături din toate domeniile și sunt foarte slab pregătiți.

Pe lângă că sunt dezinteresați, mai au la dispoziție și mașini pentru plimbare. Dar, domnule problema este cum de acel nemernic a omorât pe acel inginer în vârstă de 63 de ani. Aici a vrut să își arate mușchii. Cei vinovați trebuie să plătească cu vârf și îndesat. Polițiștii nu sunt verificați din ce familii provin, prin ce medii sociale s-au învârtit, care le sunt obiceiurile, cu ce s-au ocupat înainte etc etc.

Vă dați seama că întreaga țară este cu ochii pe cazul de la Pitești. Unul dintre cei doi polițiști, respectiv Daniel Petruț Drăghici, are doar 24 de ani, și a fost detașat la Poliția din Pitești la începutul acestui an, el fiind, inițial, agent de circulație în Ialomița. Detașarea acestuia a fost necesară, după ce polițistul a fost implicat în mai mult scandaluri cu iz penal. Pe lângă faptul că a ajuns în atenția populației locale după ce ar fi înapoiat unui bătrân o sumă mare de bani, pierdută în urma metodei „accidentul”, a fost găsit, ulterior, vinovat pentru furt, victima găsind peste 8.000 de lei lipsă din plicul cu bani înapoiat de către agent. Daniel Petruț Drăghici a fost agent al erviciului rutier din Țăndărei, însă nici acest post nu i-a priit. S-a aflat că acesta a făcut abuz în serviciu, după ce ar fi amendat un jandarm aflat în misiune cu mașina de serviciu, o dată pentru că nu avea autorizație pentru folia fumurie de pe geamuri și a doua oară pentru staționarea cu farurile aprinse! Ca urmare a ultimei fapte enunțate, a fost sancționat cu 20% din salariu, timp de trei luni.

Astfel de polițiști în loc să fie dați afară din serviciu, sunt promovați.

VOICU SIDA 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.