A murit Cornel Ciupercescu. Cunoscutul actor avea 77 de ani. Anunțul a fost făcut public de către reprezentanții Teatrului Evreiesc de Stat. Până la momentul redactării acestui articol, cauza stingerii din viață a îndrăgitului artist nu a fost dezvăluită.

Regretatul artist a avut o carieră fulminantă în teatru și film

Marele artist a avut numeroase roluri la Teatrul Municipal Ploiești, printre care amintim cel al lui Rică Venturiano în O noapte furtunoasă (de I.L. Caragiale, regia Marcel Anghelescu), Valère în Avarul (de Molière, regia Harry Eliad) sau Malcolm în Macbeth (de William Shakespeare, regia Aureliu Manea).

Cornel Ciupercescu a jucat și pe scena Teatrului de Stat Târgu Mureș, în rolul lui Boze în Pădurea Împietrită (de Sherwood Anderson, regia Gh. Harag), Tase în Un individ suspect (de Sterea Popovici, regia Eugen Marcus).

Actorul Cornel Ciupercescu s-a născut pe data de 22 februarie 1945, în Brăila. A absolvit studiile la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, promoția 1970, la clasa profesorului George Carabin. Actorul a fost cunoscut, în mod special, pentru interpretarea rolului lui Nicolae Balcescu.

Cornel Ciupercescu a jucat același personaj în patru filme diferite. Nicolae Balcescu a făcut parte din producția „La răscrucea marilor furtuni”, regia Mircea Moldovan. Artistul l-a mai interpretat și pe Frâncu Slătineanu, în „Castelul din Carpați”, regia Stere Gulea.

În afară de personajele amintite mai sus, Cornel Ciupercescu a mai jucat roluri la Teatrul Municipal Ploiești – Rică Venturiano în „O noapte furtunoasă” (de I.L. Caragiale, regia Marcel Anghelescu), Valère în „Avarul” (de Molière, regia Harry Eliad), Malcolm în „ Macbeth” (de William Shakespeare, regia Aureliu Manea), precum și la Teatrul de Stat Târgu Mureș – Boze în „Pădurea împietrită” (de Sherwood Anderson, regia Gh. Harag), Tase în „Un individ suspect” (de Sterea Popovici, regia Eugen Marcus).

sursa: playtech.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției