Industria și comerțul au fost cele mai eficiente domenii în Arad, în 2014

0
429

Industria[1]

Industria arădeană a fost pe plus spre finele anului trecut, fapt confirmat de situațiile statistice oficiale. În județul nostru și capitolul comerț a fost prosper.

Producția industrială înregistrată în perioada ianuarie – octombrie 2014 a vut o creștere de 21,9 % comparativ  cu aceeași perioadă din 2013. Valoarea cifrei de afaceri a intreprinderilor cu activitate principală de industrie – piaţa internă şi piaţa externă –  a înregistrat  o creștere de 21,5%, față de 2013.

În luna august 2014 , exportul în județul nostru s-a ridicat la 1.878,775 miliarde de euro, iar importul CIF de marfuri la 1.620,707 miliarde de euro. Drept urmare, potrivit datelor provenite de la Direcția Județeană de Statistică Arad, la nivelul judeţului s-a înregistrat un plus comercial de 258.068.000 de euro.

Deși industria arădeană este prosperă, județul nostru nu este chiar printre primele judeţe din topul marilor angajatori.Potrivit unor statistici Cluj, Satu Mare, Sibiu, Alba sau Brașov sunt județele din Transilvania unde mai există firme cu peste 5.000 de angajați. Oricum, în această parte a țării lucrurile stau mult mai bine decât în alte zone. În judeţele Arad, Argeş, Braşov, Bacău, Galaţi, Sibiu, Prahova şi Timiş, primii trei angajatori ca mărime reuşesc să adune, fiecare, mai multe mii de salariaţi.

Aproape 3.000 de salariaţi are o companie din judeţul nostru, aceasta fiind implicit şi cea mai mare. În vest, Timişul are companiile cu cei mai mulţi angajatori, urmat de Arad şi Caraş – Severin.

Companiile care au cei mai mulţi angajaţi sunt în principal de stat, precum Poşta Română sau CFR, care au făcut şi continuă să facă restructurări în ultimii ani pentru a-şi eficientiza activitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.