Ineul a preluat mai mulți bolnavi de COVID-19, iar unii sunt la Terapie Intensivă în spital

0
1502

Mai mulți bolnavi de SARS-CoV-2 sunt internați la Spitalul Orășenesc Ineu. Cele mai multe internări – 24 la număr, s-au făcut zilele trecute, bolnavii fiind transferați aici prin decizia Direcției de Sănătate Publică Arad. Unii dintre pacienți au ajuns să facă forme grave de boală, astfel că sunt la Terapie Intensivă. Reamintim că s-a luat decizia izolării cadrelor medicale, pentru a se limita răspândirea virusului.

În seara zilei de 24 aprilie am fost anunțați de către DSP Arad ca vor fi transferați la spital 17 pacienți testați și confirmați Covid 19 pozitiv. Pacienții au fost investigați, și internati în cursul serii până dimineața în jurul orei 5. În seara zilei de 25 au mai fost internați șapte pacienți pozitiv .

Din cei 24 pacienți, cinci sunt internați pe extinderea compartimentului de ATI, sunt cu forme grave datorită faptului ca au multiple comorbiditati și 12 pacienti sunt cu forme mai usoare , cei 17 pacienți se încadrează în grupa de vârstă peste 65 de ani. Avem și pacienți cu forme mai ușoare – șapte pacienți cu grupa de vârstă sub 65 de ani.

Doresc să subliniez că suntem un spital public și internam toți pacientii care au nevoie de ingrijiri, nu putem să facem noi o selectie a lor. În prezent avem internați acesti pacienți cu Covid-19 pozitiv și pacienții sunt într-o zona izolată cu respectarea circuitelor conform metodologiei , personalul respectă întocmai metodologia privind imbracarea și dezbracarea echipamentului specific COVID 19.

Subliniem că o parte din personalul spitalului se ocupa de ingrijirea acestor pacienți, personal care dupa programul de lucru o parte au decis să se izoleze la domiciliu în funcție de posibilități, iar o parte au solicitat cazare la hotel, a spus manager

ing. Ec, Monica Mang.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.