Ineul a terminat prima parte a Ligii a IV-a în afara play-offului, dar: „Despre promovare vorbim de abia după baraj”

0
320

Revenită din motive strategice în fotbalul județean, CS Ineu ia în calcul o revenire în Liga a III-a și asta pentru că juniorii Academiei Brosovszky au crescut și cresc. Deocamdată, însă, zărăndanii nu au dreptul să joace pentru locul 1 și asta pentru că nu sunt pe loc de play-off după primele 15 runde. Distanța de locurile 3 și 4 este, însă minimă: două puncte de Păuliș și unul față de Sântana, așa că totul se joacă din martie încolo.
Până una alta, ineuanii sunt conștienți că puteau scoate mai mult din prima jumătate a campionatului. „Rău nu a fost, suntem acolo, dar, bineînțeles, se putea și mai bine. De fapt, mereu e loc de mai bine în orice domeniu. Puteam câștiga câteva puncte în plus, dar… În fotbal, mereu
există un dar… Sperăm să fim mai pragmatici și mai concentrați la primăvară, poate și cu câteva transferuri, dar asta rămâne la alegerea antrenorului. El va face o listă și vom vedea dacă e posibil să mai aducem anumiți jucători. Dintre echipele ce vor intra în play-off, oricare poate câștiga campionatul și, oricum, de promovare vom putea vorbi de abia după baraj. Mai e mult până departe, se pot întâmpla multe, pregătirea de iarnă e
esențială, iar Cristi Sculici a lucrat mereu bine în acest sens”, a precizat Roland Szabo, partenerul Primăriei din Ineu, în susținrea formației de pe Crișul Alb.
Dacă o parte dintre juniorii mari ai clubului au făcut pasul spre alte grupări mai de tradiție, alții confirmă la echipa de seniori din Liga a IV-a. „Șerban, Dodu sau Gavrilaș au jucat constant și au dat randament, dar discuția rămâne mereu aceeași. Cum e mai bine, să rămână toți într-un loc, sau să îi lași să crească având parte de condiții mai bune? Până la urmă, scopul final al proiectului nostru din jurul Academiei Brosovszky este să creștem fotbaliști, nu neapărat echipe. Dar, în cazul jucătorilor care pleacă în alte părți, mai intervine și factorul acomodare și se pot pierde sau să piardă o jumătate de an sau un an și tot nu e bine. Îi avem pe Jurj, Țica și Mâneran la juniorii lui U. Cluj, iar ultimii doi se mai pregătesc și cu prima echipă. Noi sperăm să reușească, dar depind mult de ei, de ambiția lor. I-am mai dat și pe Gavrilă și Varga la UTA, același lucru e valabil și pentru ei”, a mai punctat Szabo.
Ineul este pe harta dată publicității de Compania Națională de Investiții privind construcția unor baze sportive, iar lucrările demarează la anul în Unitatea Militară. „Infrastructura este importantă în orice comunitate cu atât mai mult cu cât în România suntem în spate mult față de țările de lângă noi”, mai susține omul de afaceri arădean.
Final de an și la Academia Brosovszky
Anul la CS Ineu s-a încheiat la finalul săptămânii trecute, odată cu o masă festivă la care au luat parte și primarul orașului, Călin Abrudan și Roland Szabo. Acesta din urmă, din calitatea sa de președinte al Academiei Brosovszky anunță încheiera de an și la nivel juvenil.
„Grupele mici au participat recent la turneele internaționale de la Zagreb și Debrecen, antrenamentele mai continuă o săptămână, iar apoi se intră într-o binemeritată vacanță. Pe finalul lunii februarie, organizăm tradiționalul turneu de sală, rezervat grupelor devârstă 2010-2014”, încheie Szabo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.