Pentru al doilea an consecutiv, CS Ineu s-a dovedit cea mai bună echipă de juniori A1 din județ. Luni, în ultima etapă a play-offului, zărăndanii mai aveau nevoie de cel puțin un punct în fața ocupantei locului 2, Podgoria Pâncota, pentru a-și primi medaliile, dar nu au ratat victoria siguranței. Cu destui jucători căliți și în campionatul de seniori al Ligii a IV-a, ineuanii erau mari favoriți, dar formația din Podgorie a fost mai periculoasă în primul act. Oaspeții au fost aproape de a marca încă din minutul 4, atunci când Ispas a câștigat o minge în careul advers, dar a șutat din 10 metri puțin pe lângă poartă. Replica a venit imediat din partea lui Ciudaru, care i-a dat de lucru lui
Filimon în două rânduri. Apoi, pâncotanii au avut trei mari situații. Mai întâi, Bâtea a salvat situația la șutul de la distanță al lui Bogdan, după care Fericel a tras în transversală, mingea a revenit în teren la Ispas, care a finalizat pe lângă.
Scăpați basma curată, amfitrionii și-au luat tare adversarii încă din debutul reprizei secunde și au trecut în avantaj pe tabelă încă din minutul 47. Atunci, Karmanoczky a executat impecabil o lovitură liberă de la 18 metri. De aici încolo, trupa lui Sculici și Ardelean a atacat în valuri, dar Todoran nu a fost în zi de gol. Fotbalistul crescut de Viitorul a avut trei ocazii mari, la una lovind și transversala. Suspansul s-a prelungit până ultimele zece minute, când zărăndanii și-au permis și luxul să rateze și un penalty, prin Karmanoczky. Totuși, scorul a devenit 2-0 în minutul 87, când Petrehele a scăpat singur și a înscris din 14 metri pe jos, în dreapta lui Filimon. Pîncotanii au terminat în zece partida și asta pentru că Martin a văzut al doilea galben al meciului și a fost eliminat.
Ultimul fluier al lui Coroban a declanșat fiesta în tabăra ineuană, campioană județeană al doilea an la rând, în vara anului trecut chiar ajungând pe locul 2 la turneul semifinal de la Carei. La zonă, Ineul atrecut de Bustuchin, pentru ca acum să o aibă în față pe campioana județului Caraș-Severin, CS Moldova Nouă. Joi, e programată prima manșă, în Caraș, iar returul duminică, la Ineu. Până una alta, zărăndanii se bucură de un nou rând de medalii, înmânat de Adrian Lucaci și Vasile Rad, președintele, respectiv secretarul Asociației Județene de Fotbal Arad. La festivitatea de premiere a fost prezent și primarul Ineului, Călin Abrudan, dar și finanțatorul echipei, Roland Szabo.
După ce în stagiunea trecută a depășit-o clar pe Cetate Săvârșin în finala județeană
(8-0), Ineul a avut ceva mai mari probleme cu Pâncota în acest an, la capătul play-offului. „A fost greu din mai multe puncte de vedere, în special pentru că am mers pe două fronturi și asta pentru că majoritatea copiilor au jucat și la echipa de seniori. Am avut probleme și cu accidentările sau suspendările, dar totul e bine când se termină cu bine. Vreau să felicit băieții, pentru că e meritul lor în primul rând, e munca lor. E adevărat, azi nu am jucat chiar cum ne-am dorit, dar e de înțeles, a fost și presiunea rezultatului. Sperăm să mergem cât mai departe în fazele naționale, zonă și semifinale și, de ce nu, chiar în finală. Ne bucurăm și numărul mare de spectatori, fotbalul e pentru ei, iar copiii, și aici mă refer și la cei de la Pîncota, au oferit un meci frumos. Chiar dacă au fost și câteva erori de tehnică, atitudinea a fost exemplară din partea ambelor echipe, publicul a avut ce vedea astăzi. Urmează să întâlnim echipa din Moldova Nou la zonă. Nu știu mare lucru despre ei, pe undeva e bine că jucăm primul meci în deplasare, ocazie cu care îi vom și studia bine pentru returul de duminică. E clar că sperăm să ieșim bine din prima manșă, pentru a juca cu calificarea pe masă la Ineu”, a punctat Cristian Sculici, „principalul” zărăndanilor.
Pâncotanii termină pentru al treilea an la rând în fruntea campionatelor de juniori, dar fără a reuși să obțină titlul. „Aveam nevoie de victorie astăzi, iar în prima repriză chiar am crezut în ea cu câteva ocazii bune. Apoi, în partea a doua, am primit prea repede golul și am căzut fizic, nu suntem o echipă care ne antrenăm. Ne vedem doar la meciuri, eu vin de departe, e păcat că acești copii talentați nu se pot antrena zilnic, căci nu vor face față la echipele bune de seniori. La Pâncota se pune mare preț pe școală, toți jucătorii fac meditații, am încercat să punem antrenamentele în funcție de acestea, dar tot nu reușim să ne adunăm. Singurul scop pe care îl avem acum este să dăm cât mai mulți jucători la echipa de seniori, de Liga a IV-a, cinci dintre ei chiar au debutat și evoluează destul de bine acolo. Sunt, însă, și juniori și mai mici, talentați la Pâncota, doar că ei trebuie antrenați zilnic. Altfel…”, a punctat Vivi Erdei, antrenorul formației din Podgorie.
Formații:
Ineu: Bâtea – Kotroczo (86 Dodu), Karmanoczky, Șerban, Dragoș – Adamcsik, Ciudaru (90+1 Sztulianek) – D. Jurj, Belei (46 Gavrilaș), Țica (61 Petrehele) – Todoran. Antrenori: Cristian Sculici și Luci Ardelean
Pîncota: B. Filimon – D. Moldovan, A. Pașca, R. Martin, Kiss (70 C. Paven) – N. Jurj, F. Bogdan, Boacă, Suciu (53 Brad) – Fericel, Ispas (83 Burghel). Antrenori: Vivi Erdei și Claudiu Ardelean
Arbitri: Cristian Coroban – Flavius Dreghici și Gabriel Hărduț
Observator AJF: Leontin Buda

Recomandările redacției