ineu111Absolvenții de la cele două licee din orașul Ineu se află la extreme în ceea ce privește examenul de bacalaureat. Dacă la Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” Ineu niciun candidat nu a promovat examenul de bacalaureat, la Liceul „Mihai Viteazul” din Ineu a fost o medie de zece și multe note mari. Iniţial, la Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” s-au înscris 63 de absolvenţi, jumătate renunţând însă să mai dea probele. La examene au fost prezenţi doar 33 de candidaţi, însă niciunul nu a obţinut o medie de 6 sau mai mare. Cele mai mari două medii au fost 5,8 şi 5,85. Celelalte au fost de 2 şi 3. Astfel, în timp ce la acest liceu este tristețe, la Mihai Viteazul” este mare bucurie, deoarece încă o dată acesta s-a remarcat prin rezultate deosebite. Sanda Pelea a învăţat la Liceul „Mihai Viteazul” din Ineu şi este una dintre absolventele din judeţul nostru care a luat media zece la examenul de bacalaureat. Sanda a fost mereu o elevă model, pe care acum o regretă profesorii şi directorul liceului, deoarece a adus de-a lungul anilor numeroase premii.
„Ne bucurăm că o elevă de la noi a obţinut media zece. Încă o dată ne-a adus o mare bucurie. Nu mai avem elevi aşa de buni ca ea şi de ambiţioşi. Mereu a obţinut premii pentru liceu şi astfel ne-am făcut cunoscuţi”, spune directorul Teodor Crişan. Şi primarul din Ineu, Călin Abrudan, afirmă că este mândru că una dintre cele două medii de zece din judeţul Arad este al unei absolvente de la Liceul „Mihai Viteazu” din localitate. În şcoala generală şi în liceu, Sanda Pelea a participat la olimpiadele şcolare la disciplinele Limba şi Literatura Română şi Istorie.
„În clasa a IX-a am obţinut premiul al doilea la faza naţională a Olimpiadei de Română şi premiul al treilea la aceeaşi etapă a Olimpiadei de Istorie. În clasa a X-a am obţinut premiul I la faza naţională la Română şi am participat şi la etapa internaţională la această disciplină, unde am luat tot premiul I, cu punctaj maxim. În clasele a XI-a şi a XII-a am fost la etapa naţională la Istorie şi în fiecare an am reuşit să iau premiul I cu nota 10. La examenul de bacalaureat am susţinut probele scrise doar la Istorie şi Geografie, proba la Română mi s-a echivalat cu rezultatul de la Olimpiada Internaţională din liceu”, spune Sanda. Aceasta a mai mărturisit că nu a luat meditaţii la niciuna dintre disciplinele la care a susţinut probe scrise la bacalaureat, însă s-a pregatit temeinic de una singură.
„Participand la Olimpiada de Istorie, am învăţat aproape toată materia pentru concurs, aşa că la BAC nu am avut foarte multe emoţii, însă am simţit o oarecare presiune, întrucât ştiam că toată lumea aşteaptă de la mine o notă mare şi eu însămi îmi doream mult acest lucru. La Geografie am avut emoţii mai mari, pregătirea pentru Olimpiada de Istorie nu mi-a permis să învăţ din timp, plus că nici materia nu e prea pe gustul meu. Însă am tras tare în ultima lună, am învăţat din greu, am lucrat multe variante din culegeri, profesorul mi le-a corectat”, mai susţine eleva.
În ceea ce priveşte afişarea rezultatelor, Sanda spune că a fost extrem de emoţionată şi de fericită când a văzut nota. În continuare aceasta vrea să urmeze Dreptul la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.
Cealaltă absolventă care a luat media 10 vine de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad şi se numeşte Ruxandra Ioana Neamu.
Claudia Untaru Crețu

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției