rusujucuFinalul de cantonament al zărăndanilor a adus un mic cutremur în cadrul lotului. Chiar dacă nu dorește să-și motiveze decizia, conducerea Ineului a renunțat la doi fotbaliști de bază pe motive disciplinare. Din informațiile noastre, Florin Rusu și Dănuț Bilia făceau parte din grupul jucătorilor care nu au respectat ora stingerii dată de antrenorul Adrian Abrudean în noaptea de vineri spre sâmbătă la hotel „Moneasa” și au mai și avut ceva de comentat când li s-a cerut socoteală.
Portarul chiar a părăsit stagiul de pregătire sâmbătă dimineața, dar asta și pentru că i s-ar fi umplut paharul în ultimele luni la Ineu. „Plec cu capul sus, fiindcă am dat mereu totul din mine la antrenamente și jocuri și cred că am contribuit la rezultatele în general bune ale echipei mele. La Moneasa nu am făcut nimic ieșit din comun, dar văzând cum a reac­ționat conducerea și antrenorul am pus mai multe lucruri cap la cap. Eram singurul care mai vorbea în vestiar și care ținea în general unit lotul. Se știe că au fost ceva probleme financiare la echipă și cred că s-a gestionat bine situația. Asta, însă, nu înseamnă că personal nu am rămas cu ceva nemulțumiri, dar chiar și așa eram dispus să continui la Ineu și să-mi fac treaba cum știu mai bine. Însă, dacă s-a decis că nu mai e nevoie de serviciile mele, mă conformez”, ne-a declarat fostul căpitan al „alb- albaș­trilor”. Interesant este că acesta este al doilea purtător al banderolei de care Ineul s-a despărțit în acest sezon, după George Petcuț.
„Le mulțumesc celor doi fotbaliști pentru tot ceea ce au făcut pentru CS Ineu. Din punct de vedere sportiv, sunt o mare pierdere, le doresc multă baftă în continuare”, a spus Adrian Abrudean, completat de președintele clubului. „E adevărat, ne vom despărți amiabil de Bilia și Rusu, le mulțumim pentru aportul adus la rezultatele obținute până acum”, a afirmat și Alin Bondar, care se află în tratative avansate pentru completarea lotului. „De portar nu mai avem nevoie, căci, după cum se știe, sosise deja Bak la noi, dar am discutat deja cu un fundaș central de la Simeria și un fundaș, mijlocaș stânga de la Simeria”, a adăugat Bondar.
Cu siguranță, Bilia și Rusu vor atrage atenția multor grupări din fotbalul arădean și nu numai, însă cel puțin experimentatul goal-keeper nu ar dori să mai evolueze departe de casă. „Dacă nu o să-mi găsesc o echipă pe termen mai lung în această iarnă, o să semnez pe o jumătate de an poate și în Liga a IV-a și apoi voi mai vedea ce am de făcut. Nu-mi doresc să plec de lângă familie, dar și de lângă fratele meu, împreună cu care, după cum se știe, am deschis o școală de fotbal la Arad”, ne-a mai mărturisit Florin Rusu.

Recomandările redacției