Hegemonia Unirii Sântana la nivel de juniori mari a luat sfârșit în campionatul județean. Odată cu ieșirea din vârstă a generației 1997-1998, „uniriștii” au făcut loc altor generații bune din județ, respectiv cele din Săvârșin și Ineu. Ambele și-au câștigat la limită seriile și astăzi, de la ora 17,30, pe terenul din Horia se duelează în finală.
Echipa din comuna regală a terminat cu un singur punct peste UTA în seria A, dar asta și pentru că a aliniat fotbaliști cu doi-trei ani mai mari decât „roș-albii”. Formația fa­nion a abordat competiția cu grupa de 2002, pe când limita de vârstă era 1999. Oricum, Cătălin Neamț, antrenorul celor de la Săvârșin recunoaște: „Nu pot spune că am fost neapărat echipa mai bună, ci, poate, cea mai matură și mai ambițioasă. Băieții și-au dorit mult să câștige seria, s-au mobilizat la fiecare etapă și și-au câștigat dreptul să evolueze într-o finală județeană, o performanță în sine pentru fotbalul din comuna noastră. Suntem conștienți că vom întâlni o formație foarte bună, destul de lucrată și pregătită, dar ne jucăm șansa. O să legitimăm trei jucători noi pentru acest meci, ce vor aduce un plus în apărarea și la mijloc. Din păcate, avem ceva probleme în atac, dar sperăm să le compensăm cu un joc colectiv”. Fundașul Petrean și mijlocașii Sava și Ploscaru vor fi buni de joc azi pentru Săvârșin.
Ineul pare mai conectată la miza întâlnirii, atâta timp cât au avut meci decisiv chiar în ultima etapă. Tinerilor zărăndani le convenea și egalul la Pîncota, au și trăit periculos la 1-0 pentru gazde, dar aveau să întoarcă partida prin „dubla” lui Denis Mâneran. „Bucuria a fost mare, cu atât mai mult cu cât am reușit să revenim de la 0-1. Victoria finală este cu atât mai prețioasă cu cât marea parte a lotului nostru e formată din jucători născuți între anii 2001-2003, avem doar șase mai mari, între care doar doi de 1999. Nu cunoaștem echipa din Săvârșin, dar dacă a câștigat seria cealaltă înseamnă că niște atuuri. Oricum, noi vom încerca să ne facem jocul obișnuit, cu speranța că vom lăsa emoțiile la o parte”, spune Cristi Sculici, tehnicianul ineuanilor, care în urmă cu 8 ani ajungea la turneul final al juniorilor de la Mogoșoaia, cu CS Vladimirescu. Bociort este suspendat la ineuani, pentru care – însă – ar putea reveni pe teren Darius Jurj, fotbalist de 14 ani curtat intens de CS Universitatea Craiova.
Formații probabile:
Ineu: Pușcaș – Kotroczo, Karmanoczky, Șerban, Dragoș – Ciurdaru – S. Balaci, Belei, Florea, D. Mîneran – G. Mașniță.
Săvârșin: Herbei – Cirți, Ursu, C. Petrean, Rus – Costea, Dumitrașcu, M. Marc, Muntean – D. Petrean, C. Boc
Câștigătoarea partidei de azi o va înfrunta pe Petrolul Bustuchin, care a câștigat campionatul și la juniori în județul Gorj. Prima manșă va avea loc pe 7 iunie pe terenul oltenilor, iar două zile mai târziu la Ineu sau Săvârșin.

Recomandările redacției