Inevitabilul s-a produs: au apărut șerpii în Micălaca, prin ierburile necosite din cartier (+ galerie foto)

0
1309

Am scris, acum mai bine de o săptămână,  de faptul că Micălaca se transformă încet, încet într-o savana autentică. Am tot așteptat semnale, de la cei care ar trebui să se ocupe de zonele respective, care  s-au transformat în adevărate ,,boschetării”, însă nu am avut nici un semnal pozitiv. După ce am relatat că în zonele cu ierburi necosite din cartier, au apărut șobolani, vulpi și alte vietăți specifice pădurilor, iată că, acum, în această dimineață, au apărut și șerpii prin Micălaca. ,,Ne atacă șerpii, în parcare în zona Voinicilor, ziua în amiaza mare”, ne anunță un cititor, care locuiește în zonă. La acea oră, în zonă, erau copii care se jucau nestingheriți până în momentul în care a apărut reptila.

,,Fugeau copiii panicați, șarpele a ieșit din buruienile cât casa, de pe lângă liniile de tren”, spunea o mămică îngrijorată.

Zona în care, până acum ceva vreme, erau garaje, este situată de-a lungul liniei de tren ce străbate cartierul Micălaca. Porțiunea de teren  din apropierea liniei CFR ar trebui curățată de cei de la societatea respectivă. Însă celelalte zone ar fi trebuit îngrijite de către cei de la gospodăria comunală din oraș. Conform programului anunțat de către Primărie, curățenia ar fi trebuit să se încheie în 24 mai în cartierul Micălaca. ,,Cică ar trebui să taie ierbuile cei de la CFR, dar ăia veci nu le taie. De la primărie ziceau că tot digul ăsta pe care sunt liniile, aparține  CFR-ului. Am sunat și anul trecut la primărie și nu au venit. Zona e plină de ambrozie, am vrut să o cosesc eu, dar am înțeles că nu este voie, că pot primi amendă dacă îmi cosesc sigur zona unde este ambrozia”, spune omul nedumerit.

Situația nu este singulară în cartier. În zona Kaufland, locuitorii se confruntă cu aceiași problemă a ierburilor necosite și a neglijenței celor care ar fi trebuit să mențină un oraș curat.  ,,Nu știm cine ar trebui să cosească, dar știu că anul trecut au tuns iarba cei de la primărie, dar anul ăsta cu toate ca am trimis poze  de mai bine de trei săptămâni, nu a venit nimeni să taie iarba”, spune o femeie ce locuiește în zona 100.

Așadar, atât CFR-ul cât și Primăria ar fi trebuit să se îngrijească de zona respectivă. Se pare însă, că nimeni nu mișcă un deget, iar cartierul, după cum am mai scris, se va transforma în curând într-o savană, în care sălbăticiunile pun în pericol viața cetățenilor din zonă.

Foto : Claudia Bondar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.