Primăria anunță că, începând de marți, la intrarea în instituție este afișat la transparență „proiectul de hotărâre privind aprobarea impozitelor și taxelor locale, precum și limitele amenzilor care se fac venit la bugetul local care se indexează anual pe baza ratei inflaţiei, aplicabile în anul fiscal 2019”, proiect în­tocmit la inițiativa primarului. „Până la data de 26.03.2018, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente. Informaţii suplimentare pot fi solicitate începând cu data de 13 martie 2018, între orele 8,00 – 18,00, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5. Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după aceste acte, care pot fi studiate şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa ”, susțin reprezentanții Primăriei.
Dacă proiectul va rămâne așa cum a fost întocmit și va trece de votul consilierilor municipali, locuitorii municipiului vor plăti taxe, impozite și amenzi mai mari, cuantumul acestora urmând să fie indexat cu rata inflației.
„În temeiul prevederilor art. 45 alin. (6) din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, actua­lizată şi ale art.37 din Anexa la  Hotărârea Consiliului Local al municipiului Arad  nr.216/ 30.06.2016 privind aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a Consi­- liului Local al municipiului Arad pentru mandatul 2016-2020, îmi exprim iniţiativa de promovare a unui proiect de hotărâre cu următorul obiect: stabilirea, pentru anul 2019,  a nivelurilor impozitelor și    taxelor locale care constau într-o anumită sumă în lei sau care sunt stabilite pe baza unei anumite sume în lei, precum și limitele amenzilor prin indexarea nivelurilor din Titlul IX al Legii nr.227/2015 actualizată cu rata inflației de 1,3%”, se arată în expunerea    de motive semnată de primarul Gheorghe Falcă.
(L.Ș.)

Recomandările redacției