Deși zona de vest a țării nu este cunoscută ca fiind una cu cea mai mare rată a infracțio­nalității, în ultima perioadă pare că siguranța cetățeanului e din ce în ce mai șubredă. Chiar la Arad, la începutul acestui an, s-au înregistrat mai multe crime decât în aceeași perioadă a anului trecut, iar în județul vecin oamenii au fost terorizați de criminalul care a ucis un bărbat la Făget și a rănit alte patru persoane, în urmă cu două zile. Pur și simplu, dacă ieși în parc să faci sport, poți să ajungi înapoi acasă între patru scânduri. Oamenii legii au fost operativi și au reușit capturarea acestuia în ziua următoare comiterii faptelor.
Tâlhărie la Șeitin
Cinci tineri, între care și minori, au pătruns cu forța în locuința unui alt tânăr, din Șeitin, pe care l-au imobilizat și l-au amenințat cu o macetă, cu scopul de a-l jefui. Astfel, polițiștii Secției 2 Rurală Arad au identificat miercuri, cinci tineri, bănuiți de tâlhărie calificată. Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore. Marți, un tânăr de 23 de ani, din Șeitin a reclamat că în noaptea de luni spre marți, mai multe persoane pe care nu le cunoștea, prin forțarea porții de acces, ar fi pătruns în curtea imobilului în care domiciliază, l-ar fi imobilizat și i-ar fi furat un telefon mobil, un aparat de cafea, o stație de muzică cu boxe și unelte, în valoare de aproximativ 7.000 de lei, iar la plecare, victima ar fi fost amenințată cu o macetă, pentru a nu părăsi locuința. În urma investigațiilor efectuate de polițiști, au fost identificați cinci tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 28 de ani, din Nădlac și Semlac, bănuiți de comiterea faptei.
Astfel, în data de 3 iulie a.c., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Judecătoriei Arad, au fost efectuate trei percheziții domiciliare pe raza localității Nădlac, iar la domiciliul bărbatului de 28 de ani, au fost depistate bunurile sustrase din Șeitin, precum și 1.830 de lei, 570 de euro și 160 de țigări netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă. În baza probatoriului admi­nistrat, cei cinci tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind prezentați magistraților Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și contrabandă. Toți cei cinci au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.
Infractori înarmați, aflați în libertate
Infractori înarmați și periculoși care sunt în libertate – nu putem să nu facem o comparație între mobilizarea generală și succesul misiunii de a-l captura pe Marcel Lepa, criminalul polițistului din Timiș, și căutările zadarnice, cel puțin până acum, de a-l depista pe Valentin Tamaș, cel care l-a împușcat pe pădurarul Sorin Jiva în comuna Brazii. Deși victima nu a decedat, totuși este vorba despre tentativă de omor – Jiva a avut șansa de a nu fi împușcat mortal de braconieri. În ambele cazuri, s-au tras focuri de armă multiple și în ambele situații cei doi infractori au fost fugari, înarmați și reprezentând un pericol pu­blic. Într-adevăr, Marcel Lepa a fost rănit cu două gloanțe, fapt care a „ajutat” la capturarea lui în cel mai scurt timp. Lepa a fost găsit spânzurat în celula în care a fost încarcerat la Penitenciarul din Timișoara, la o săptămână de la capturarea acestuia.
Braconierul Tamaș,
căutat la Gurahonț
De trei luni de zile, infractorul cel mai căutat din județul nostru reușește să se sustragă executării pedepsei de 8 ani de închisoare. Polițiștii arădeni au solicitat sprijinul cetățenilor pentru depistarea urmăritului general Valentin Tamaș, cu porecla „Ludu”, în vârstă de 31 de ani, născut în localitatea Gurahonț. Ultimul său domiciliu este în localitatea Buceava – Șoimuș. Acesta se sustrage de la executarea unei pedepse cu închisoarea de 8 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor, uz de armă fără drept și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, din data de 25 martie a.c.. Efective mărite ale forțelor de ordine au pornit în căutarea urmări­tului național Tamaș Valentin, pe numele căruia magistrații Curții de Apel Timișoara au emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 8 ani cu executare. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase , Serviciului de Ordine Publică, Poliția orașului Sebiș, Secțiile rurale 9 Sebiș și 10 Gurahonț, cu sprijinul Jandarmeriei Sebiș efectuează căutări în pădurile din zona Gurahonț, sălașuri, cabane, precum și în toate localitățile din zonă.
Șicanări în trafic, prilej de a ucide
Un om de afaceri de 48 de ani din Curtea de Argeş a murit, luni, după ce a stat în comă o săptămână, fiind bătut crunt de doi frați. Cătălin Plăiaşu a intervenit să aplaneze un scandal după o șicanare în trafic. Cătălin Plăiașu a fost bătut în localitatea argeșeană Meri­șani, după ce a intervenit într-o șicanare în trafic. Doi frați, cunoscuți pe plan local pentru astfel de fapte, au șicanat un alt șofer, iar omul de afaceri a intervenit ca să aplaneze conflictul, scrie ziarulargesul.ro. Șoferul șicanat a fugit atunci când a văzut că Plăiașu este bătut crunt. Medicii au fost încă de la început extrem de rezervaţi cu privire la şansele sale de supravieţuire, fiind în comă de gradul IV. Cei doi agresori de etnie romă sunt din Merișani și în momentul acela șicanau mașinile în trafic cu un BMW. Leonard Florentin (22 de ani) şi Mihai Adrian Tudorici (24 de ani) au fost arestați preventiv. Ei sunt acuzați acum de infracțiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, cazul urmând să fie declinat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.
 

Recomandările redacției