În ultima perioadă, s-au înregistrat mai multe furturi comise de adolescenţi, sau tineri adulţi, aflaţi în jurul vârstei de 20 de ani. Un tânăr a fost reţinut, după ce a fost identificat că a furat bijuterii în valoare de aproximativ 5.000 de lei. Poliţiştii Secţiei nr. 1 de Poliţie Rurală au identificat principalul suspect în cazul unui furt dintr-o locuinţă din Vinga. Din cercetările efectuate de către poliţişti s-a stabilit faptul că, în data de 28 martie, Remus F., de 22 ani din aceeaşi localitate, a pătruns prin efracţie şi a sustras din locuinţa aparţinând lui P.L., din Vinga, bijuterii din aur, în valoare de 4.983 de lei. Bărbatul a fost reţinut, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Trei adolescenţi sunt cercetaţi pentru furt de ţevi din instalaţia termică a unei şcoli. În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că în perioada 4-6 mai, L. A., de 16 ani, C. F., de 17 ani, ambii din Arad şi Marian C., de 18 ani, din judeţul Caraş-Severin, au sustras din incinta unei unităţi de învăţământ, mai multe ţevi din cupru, aferente instalaţiei de termoficare.
Poliţiştii Biroului de Ordine Publică au depistat în noaptea de 30 spre 31 mai, trei minori suspectaţi că au sustras un ciclomotor. L. C., de 12 ani, N. M., de 12 ani, ambii din Sânpetru-German şi Emanuel G., de 13 ani, din Felnac, au fost depistaţi de către poliţişti, în jurul orelor 01,30, în Piaţa Arenei din Arad, având asupra lor un ciclomotor, sustras în data de 30 mai, în timp ce se afla asigurat, în rastelul de biciclete al unui magazin din Micălaca. Poliţiştii continuă cercetările. (C.G.)

Recomandările redacției