infractiuniPoliţiştii arădeni au depistat într-o singură zi, mai multe persoane care au comis infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.
Teodor D. de 43 ani din Pâncota, este cercetat de către poliţişti, după ce a accidentat cu bicicleta un copil, de şase ani, care se afla pe marginea părţii carosabile şi a părăsit locul faptei. „Bărbatul a fost identificat de către poliţişti, iar la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce.
De asemenea, poliţiştii Postului de Poliție Zădăreni l-au depistat în trafic pe Sebastian A., de 35 ani, care a condus în localitatea Bodrogu Nou, un autoturism VW Golf, având numărul provizoriu expirat, din luna decembrie 2012. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o îmbibație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Augustin P., de 52 ani, a fost depistat de poliţişti în timp ce a condus un motoscuter pe raza loalităţii Dieci, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.
Poliţiştii rutieri, au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 147 sancţiuni contravenţionale, în va­loare totală de 35.000 de lei. Dintre acestea, 59 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 12 pentru lipsa centurii de siguranţă şi pentru neacordare de prioritate. De asemenea, au fost reţinute 12 permise de con­- ducere şi 3 certificate de înmatriculare.
(C.G.)

Recomandările redacției