permisPoliţiştii rutieri au depistat în trafic mai multe persoane care au comis infracţiuni la regimul rutier. Poliţiştii Postului de Poliţie Dorobanţi, l-au depistat pe DJ 792/C, în comuna Dorobanţi pe Florin B., de 30 de ani, în timp ce a condus un autoturism marca Opel Astra, prezentând organelor de poliţie un permis de conducere categoria B. În urma verificărilor poliţiştii au constatat că acesta nu posedă permis de conducere, actul prezentat pentru control fiind fals.
Totodată, poliţiştii Secţiei nr. doi de Poliţie l-au depistat în trafic pe Constantin M., de 45 ani, în timp ce a condus un autoturism Dacia, pe Calea Timişorii din municipiu, având o concentraţie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost dispusă recoltarea probelor bilogice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, poliţiştii Postului de Poliţie Livada l-au depistat pe Petru R., de 28 ani, care a condus pe DN 79, un autotu­rism VW cu numerele ce înmatriculare provizorii expirate din data de 12 martie 2013.
Poliţiştii Secţiei nr. trei de Poliţie Rurală Chişineu – Criş, l-au depistat în trafic pe Ion O., de 36 ani, care a condus pe DJ 709/J, în afara comunei Grăniceri, un autoturism Dacia, fără a poseda permis de conducere de nicio categorie. Şi, Daniel L., de 24 ani, din judeţul Maramureş, a fost depistat în trafic de poliţiştii Serviciului Rutier, în timp ce a condus un moped marca Peugeot pe strada Alexandru Vlad din municipiu, fără a poseda permis de conducere. „Pe numele celor în cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber.
Poliţiştii rutieri, au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat aproximativ 457 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 98.750 de lei. Dintre acestea, 186 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 85 pentru lipsa centurii de siguranţă şi pentru neacordare de prioritate, 109 pentru alte abateri de la regulile rutiere, iar 77 pentru nerespectarea normelor de către biciclişti şi mopedişti. De asemenea, au fost reţinute 12 permise de conducere şi cinci certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției