Polițiștii au depistat în trafic, mai mulți bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere. Polițiștii Secției nr. 6 Rurală Beliu au depistat un bărbat de 45 de ani, din Craiva, în timp ce conducea un autoturism pe DC9, pe raza aceleiași localități, având o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere corespunzător categoriei de vehicul condus. Polițiștii Biroului de Poliție Comunală Vladimirescu au depistat un tânăr de 25 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din localitatea Vladimirescu, în urma testării cu aparatul alcooltest rezultând o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în ambele cazuri s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Au mai fost depistați: pe raza localității Vladimirescu, un tânăr de 30 de ani, din Mîndruloc, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Cicir, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, și pe DN.7, pe raza localității Păuliș, un alt tânăr, de 26 de ani, din județul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism având dreptul de a conduce suspendat. Pe numele celor în cauză a fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Polițiștii Serviciului Rutier au depistat miercuri, în trafic, doi bărbați care nu au respectat prevederile O.U.G. 195/2002. Un tânăr de 23 de ani, din Vâlcea, a condus un autoturism pe DN69, pe raza localității Vinga, având o viteză de 110 km/h (cu 60 km/h mai mult decât viteza legală admisă). A fost sancționat contravențional, conform O.U.G. 195/2002, cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. Un bărbat de 65 de ani, din județul Ilfov a efectuat o depășire neregulamentară pe DN7, pe raza localității Lipova, fiind sancționat de polițiști cu amendă în valoare de 580 de lei. De asemenea, i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, în 24 de ore de misiuni, polițiștii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 100.000 de lei. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 223 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 100.000 de lei. Dintre acestea, 70 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 153 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 17 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției