Infracțiuni rutiere și sute de amenzi, la sfârșitul săptămânii

0
843

Polițiștii cercetează mai mulți conducători auto, care în weekend-ul ce s-a încheiat au fost depistați, în timp ce conduceau autovehicule, find sub influența alcoolului. Astfel, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Lipova au depistat un bărbat de 36 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii au depistat, duminică, 21 iulie a.c., un bărbat de 51 de ani din Gurahonț, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Brazi, aflându-se sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere.
Tot duminică, polițiștii din Ineu au depistat pe DJ 793, pe raza localității Cermei, un tânăr de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Sâmbătă, polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat pe strada Pădurii, un bărbat în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii din Lipova au depistat pe DN7, pe raza localității Vărădia de Mureș, un tânăr de 19 ani în timp ce conducea o autoutilitară, fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Iar la Sebiș, polițiștii au depistat un tânăr de 23 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Păcii, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tuturor celor în cauză le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, pe numele lor fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțini rutiere.
La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri au aplicat 597 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 231.000 de lei. Dintre acestea, 148 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 449 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 45 permise de conducere și 23 certificate de înmatriculare.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.