Infracțiuni rutiere: șoferi prinși, la sfârșitul săptămânii, sub influența alcoolului

0
325

Polițiștii au depistat în trafic, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe persoane care au săvârșit infracțiuni rutiere, printre care și șoferi care au condus sub influen­ța alcoolului. Polițiștii din Ineu au depistat, pe raza localității, un bărbat de 56 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și un tânăr de 28 de ani, din Seleuș, în timp ce conducea un autoturism pe DN79 A, având o alcoolemie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii Biroului Rutier au depistat, pe raza municipiului, un cetățean turc de 22 de ani, în timp ce conducea pe Bulevardul Revoluției un autoturism, având o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, și pe strada Tribunul Dobra, o tânără de 28 de ani, din Pecica, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolmie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii Secției nr. 8 Rurală Săvârșin au depistat pe DJ707, pe raza localității Petriș, un bărbat de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele celor în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influența alcoolului.
Autoturism neînmatriculat, în trafic
Polițiștii Serviciului Rutier cercetează un tânăr care a condus un autoturism neînmatriculat. Polițiștii au depistat în trafic, pe DN7, pe raza localității Odvoș, un tânăr de 23 de ani, din județul Gorj, în timp ce conducea un autoturism radiat din circulație de autoritățile germane din anul 2016. Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat.
Au condus fără permis
Polițiștii au depistat în trafic, la sfîrșitul săptămânii trecute, mai multe persoane care au condus fără permis de conducere. Poli­țiștii au depistat, pe raza localității Pâncota, un tânăr de 20 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Tot fără permis de conducere au mai fost depistați un bărbat de 30 de ani, din Arad, în timp ce conducea pe strada Tarafului din municipiu un moped, și pe DJ793, pe raza localității Șepreuș, un tânăr de 23 de ani din aceeași localitate, în timp ce conducea un ATV, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Polițiștii au mai depistat un tânăr de 21 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada Episcopiei, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce. Pe numele tuturor celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, fără a deține permis de conducere.
Amenzi de aproape 200.000 de lei
În 72 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 197.000 de lei. Oamenii legii au efectuat atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 418 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 197.000 de lei. Dintre acestea, 175 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 243 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 30 permise de conducere şi 12 certificate de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.