UTA a plecat învinsă de la Gyula în ultimul amical disputat în Ungaria în perioada de pregătire estivală. Grosics Akademia Szeged 2011 a dispus cu 2-1 de „roș-albii” lui Popa și Păcurar, trăgând un important semnal de alamă în tabăra arădeană când mai sunt zece zile până la primul meci oficial al anului.
Prima repriză a aparținut în mare parte gazdelor, care au și înscris de două ori, pe când UTA, cu vârf de lance Sorin Pavel, jucător aflat în probe, nu a avut nici o ocazie majoră. Scorul a fost deschis în minutul 11 de Olah, cu un șut superb de la 28 purtat și de vânt în vinclul porții lui Bodea. Fostul atacant al Crișului, Cristi Cigan a contribuit la reușita de 2-0, venită în minutul 33. Orădeanul a deviat cu capul o lovitură liberă de pe partea dreaptă, Bodea a respins, iar Zadori a majorat diferența cu o reluare din apropiere.
Prima repriză s-a încheiat după 40 de minute, iar schimbările făcute de Ionuț Popa la pauză și la începutul reprizei secunde au dat roade. UTA a ratat mai multe ocazii mari, prin Enescu, David Popa sau Janos, dar poate cel mai activ jucător în repriza secundă a fost Vădrariu. Chiar fostul reșițean a redus din diferență cu un șpiț din 13 metri după o pasă „printre” a lui Alex Pop. Era minutul 76, dar „Bătrâna Doamnă” nu a mai avut forța să-și completeze revenirea în joc și pe tabelă.
Formații:
Szeged: Alexsic – Achim, Moga, Farkas, Paszka – Olah, Coroian, Erdely – Cigan, Szabo, Zadori. Au mai jucat: Szantai – Balogh, Povaszai Balogh, Manga, Kosuba, Mate, German
UTA: Bodea (Orlic 41) – R. Iuga (A. Iuga 80), Manea, Benga, Copaci (Suslak 62) – Oprea, Enescu (Dan 77) – Cubleșan (Stahl 41, D. Popa 85), Matei (Vădrariu 55), Petra (Janos 33, Petra 55) – S. Pavel (D. Popa 41, Pop 65).

Recomandările redacției