Fără să fie una dintre pretendentele la podium, echipa din Alexandria este o nucă tare în campionatul României, lucru pe care l-au simțit fetele noastre atât la Arad cât mai ales la meciul de miercuri seara de la Alexandria. Din păcate, după un sezon excelent cu un parcurs de metronom, având victorii pe linie în fața tuturor echipelor din afara podiumului, echipa noastră s-a înclinat la chiar ultimul meci al sezonului regular. Ce-i drept, meciul a fost influențat grav de numeroase decizii de arbitraj care au stârnit iritare, confuzie și chiar ilaritate, însă la fel de adevărat e că nici fetele noastre n-ar fi trebuit să le dea arbitrilor ocazia să le execute, având în unele momente meciul în mână.

După un început echilibrat, gazdele s-au desprins la 8 puncte diferență (20-12) și au continuat să conducă până aproape de finalul sfertului doi, când echipa noastră a avut o revenire excelentă, cu 10 puncte consecutive și a încheiat prima repriză în avantaj de 7 puncte: 38-45. Sfertul trei ne aparține aproape în totalitate, elevele lui Bogdan Bulj desprinzându-se la un moment dat chiar la 9 puncte diferență (51-60). Gazdele au reușit însă mereu să rămână aproape iar acest lucru se va întoarce împotriva noastră în ultimele 10 minute. Deși apărarea a funcționat, pe un fond inexplicabil de lipsă de concentrare, care a dus la greșeli neașteptate, am ratat o serie de atacuri la rând iar echipa din Alexandria a reușit să întoarcă rezultatul. De la 72-21 meciul a devenit extrem de echilibrat, cu ambele echipe conducând la diferențe minime. Într-un final de infact și-a intrat în rol brigada de arbitri care în ultimele minute a sancționat cu pași sau fault aproape fiecare atac sau intervenție a jucătoarelor noastre. Mai lipsea doar ca unul dintre arbitri să le ia mingea din mână, altfel au făcut tot ce le-a stat în putință spre a înclina balanța către echipa gazdă. S-a terminat 90-84, cu fetele noastre aplaudând ironic în direcția arbitrilor.

Cea mai productivă jucătoare a noastră a fost din nou Andreona Keys, cu 23 de puncte, urmată de Hadzovic (18) și Vaida (14), ultima trecându-și în cont și un număr important de recuperări, 12. Celelalte puncte au fost marcate de Akathiotou (9), Vitluova (9), Ghiță (6), Manea (3) și Mîrne-Nagy (2).

S-au umplut de ridicol prin deciziile luate, arbitri Mihai Săndulache, Cristina Anutei și Claudia Patricia Handrea.

Recomandările redacției