Sâmbătă seara a avut loc al treilea meci pe care echipa Danielei Dodean, TT Saint Quentin, l-a susținut în cadrul grupei C a Ligii Campionilor, grupă pe care a și găzduit-o de altfel. Adversara era tot o echipă din Franța, ETIVAL Clairfontaine ASRTT. Practic se întâlneau două echipe care își câștigaseră meciurile din ziua precedentă și se duelau pentru șefia grupei.

Daniela Dodean a intrat la masa de joc la scorul de 2-1 pentru ETIVAL, cu misiunea de a-și ține echipa în joc. Adversară era Shao Jieni, o jucătoare portugheză dar tot de origine chineză, la fel ca cele pe care le întâlnise Daniela în meciurile precedente. Jucătoarea noastră a început mai greu, astfel că primul set a fost adjudecat fără probleme de Shao, care s-a impus cu 11-5. Al doilea set începe în aceeași notă și la scorul de 0-3, sportiva noastră cere time out. Pauza a avut efectul scontat deoarece Daniela revine în joc și scorul evoluează favorabil: 3-4, 6-5, 9-7, pentru ca setul să se încheia cu 11-8. Setul al treilea a fost dominat de Dodean care a condus în permanență însă meritul portughezei a fost că a reușit de trei ori să revină după ce Daniela avea trei puncte avantaj. În cele din urmă, după ultima egalitate, la 8, arădeanca „sprintează“ și încheie setul cu același scor ca și cel precedent. Setul 4 avea să fie unul halucinant. Shao începe bine și conduce cu 2-4. Din acel moment Daniela se dezlănțuie și câștigă 6 puncte la rând. Se ajunge la 9-5, după o minge extraordinară câștigată de jucătoarea noastră. Din acel moment însă, inexplicabil, totul se va prăbuși, fiind rândul portughezei să câștige 6 puncte la rând și să salveze miraculos setul și meciul. A fost un moment psihologic peste care Daniela n-a reușit să treacă astfel că setul decisiv este unul fără istoric, pe care jucătoarea celor de la ETIVAL îl câștigă cu 6-1.

În urma acestui rezultat, TT Saint Quentin termină grupa pe locul 2, suficient însă pentru a se califica în sferturile de finală ale competiției.  

Recomandările redacției