BlidarPatronul Astra Vagoane Călători, Valer Blidar, a suferit, ieri, o primă înfrângere usturătoare în războiul pe care l-a declarat ziarului nostru, pe care încearcă prin orice mijloace să-l reducă la tăcere, deranjat că am îndrăznit să dezvăluim mizeriile din jurul licitaţiei pentru cele şase tramvaie, organizată de Primăria Municipiului Arad. Judecătoria Arad a decis, ieri, să respingă aberaţiile securisto-comuniste solicitate de gruparea Blidar, care dorea să ne cenzureze. O înfrângere usturătoare, care confirmă statulul de looser al celor de la Astra Călători, care nu pierd doar licitaţii pe bandă rulantă, fiindcă au un tramvai care nu circulă nicăieri, ci şi procese, fiindcă au nişte solicitări aberante de care se râde copios pe holurile instanţelor arădene.
Glasul Aradului poate scrie despre licitaţii
După cum am anunţat în urmă cu o săptămână, tovarăşii de la Astra Călători au cerut Judecătoriei Arad nici mai mult, nici mai puţin decât să ne interzică, de urgenţă, să mai scriem un cuvânt despre licitaţia pentru tramvaie organizată de primăria lui Gheorghe Falcă. Un demers demn de Rusia sovietică, iniţiat de gaşca lui Blidar de la Astra Călători, nişte indivizi certaţi cu democraţia şi libertatea de exprimare şi care doreau ca această licitaţie să se desfăşoare în cea mai adâncă linişte posibilă, pentru ca jocurile să se facă departe de ochii arădenilor, care plătesc până la adânci bătrâneţi creditul de 8,7 milioane de euro pe care Gheorghe Falcă îl ia de la BERD, ca să cumpere tramvaie Imperio, aşa cum ne anunţa de vreo doi ani de zile şi cum se lăuda inclusiv în campania electorală, în propriile materiale de presă.
Deşi tovarăşii de la Astra Călători aveau impresia că suntem într-o ţară bananieră unde se practică cenzura, unde un îmbuibat al vremii deranjat de presă poate cere instanţei să interzică să se mai scrie ceva despre el, iată că, totuşi, ne aflăm în România anului 2013, membră a Uniunii Europene, unde libertatea de exprimare este sfântă şi garantată prin Constituţie. Lucru pe care instanţa i l-a reamintit tovarăşului Blidar, respingând aberaţia celor de la Astra Călători, pentru că nicio instanţă din Uniunea Europeană n-ar fi putut accepta ca o licitaţie pe bani publici, pe multe milioane de euro din bani publici, să se desfăşoare departe de ochii cetăţenilor, în linişte, cum îi place primarului Gheorghe Falcă.
Trafic de influenţă prin presă
Fiindcă dorinţa celor de la Astra Călători e incomensurabilă când vine vorba de  licitaţia organizată de Primăria Arad, gândul că ar putea pierde o comandă de 8,7 milioane de euro, deşi Falcă le-a promis public contractul, îi face pe oamenii lui Blidar să-şi iasă din minţi şi să încerce orice pentru a câştiga competiţia.
Astfel că, de mai bine de o săptămână, Blidar şi-a aruncat în luptă trustul de presă, prin care face presiuni asupra tuturor, de la BERD, la consultanţi, de la Glasul Aradului, la Primăria Arad, pentru a câştiga licitaţia. Ceea ce se numeşte trafic de influenţă, o infracţiune pentru care oamenii de rând ar fi fost de mult săltaţi de oamenii legii. Dacă însă ai elicopter, poţi face orice, chiar şi presiuni publice pe autorităţi pentru a primi o licitaţie de 8,7 milioane de euro, de parcă neamurile tale ar plăti împrumutul şi nu arădenii, care se târăsc de pe o zi pe alta, inclusiv angajaţii de la la televiziunea de buzunar a celor de la Astra Călători, nişte mari caractere unii dintre ei, care până mai ieri ne cereau autografe, iar acum se dau în stambă în emisiunile West TV şi împroaşcă cu noroi tot ce întâlnesc în cale, încercând astfel să-l impresioneze pe proprietarul de elicopter, poate le mai dă un os de ros şi luna viitoare. Ameninţaţi cu închiderea trustului de presă, care nu pune destul umărul la convingerea comisiei de licitaţie să atribuie contractul celor de la Astra Călători, căţeii lui Blidar angajaţi pe post de ziarişti fac tot posibilul pentru ca licitaţia să meargă în direcţia corectă, adică să urmeze promisiunile lui Gheorghe Falcă, cel care astăzi tace, semn rău pentru Blidar.
Ceea ce fac cei de la Astra Călători se numeşte trafic de influenţă şi o spunem încă o dată tare şi răspicat, în speranţa că instituţiile abilitate se vor sesiza. Cât despre lăturile pe care le varsă aceşti pigmei ai presei arădene pe canalele media ale lui Blidar, ele vor fi plătite prin daune morale. Să sperăm că Blidar nu-şi va lăsa angajaţii să plătească din buzunar şi va face un minim efort să-i răsplătească financiar, după ce aceşti aşa-zişi zia­rişti şi-au dat chiloţii jos şi şi-au făcut nevoile în spaţiul public al presei arădene. Nu le dăm numele, fiindcă oricum n-aţi auzit de ei.
Tovarăşii lui Blidar tac chitic
Aşa cum am promis în numerele trecute, după ieşirea în decor a reprezentantului Astra Călători, care a declarat pentru vestic.ro că licitaţia pentru tramvaie este o făcătură, aducând acuze grave celor de la BERD, am încercat să aflăm un punct de vedere de la oamenii lui Blidar. Deşi am trimis de mai bine de o săptămână o adresă celor de la Astra Călători, prin care le solicitam un punct de vedere vis-a-vis de acele acuze, nici până astăzi n-am primit nimic. Probabil cei de la Astra Călători comunică doar prin propriile canale media, ceea ce e o mare greşeală, fiindcă riscă să nu afle nimeni cu ce probleme se confruntă, cu excepţia fătălăilor care mănâncă oase la masa tovarăşului Blidar.
De asemenea, am trimis adrese către BERD, pentru a ne da un punct de vedere vis-a-vis de acuzele aduse de oamenii lui Blidar, dar şi consultanţilor, care trebuie să iasă în faţa arădenilor şi să dea explicaţii despre neregulile prezentate de noi sau de cei de la Astra Călători. De îndată ce vom primi răspunsurile (să sperăm că şi pe cel de la Astra Călători) le vom prezenta în ziarul nostru.
În zilele următoare vom cere din nou explicaţii celor de la Primăria Arad despre termenele acestor proceduri de licitaţii, pentru că există informaţii că Primăria Arad pregăteşte tărăgănarea lucrurilor până când apele se vor linişti. După cum se vede, ele nu se liniştesc, oricât ar urla la lună căţeii Blidarului şi oricâte lături vor arunca în capul nostru, fiindcă aici e vorba de banul public care nu poate fi sifonat după bunul plac al îmbuibaţilor vremii şi nici după vrerea vremelnicilor primari.

Recomandările redacției