Infrastructura de apă-canal din localităţile de pe Drumul Vinului intră în reabilitare

0
415

apa canalLucrările din cadrul Masterplanului pe apă-canal se extind într-o altă zonă a judeţului. Este vorba de contractul treisprezece din cadrul proiectului, ce prevede investiţii în infrastructura de apă-canal la Ghioroc, Cuvin, Miniş, Păuliş şi Lipova. Compania de Apă a atribuit de curând lucrările în această zonă, iarvaloarea acestora depăşeşte 7 de milioane de lei.

Masterplanul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad”, proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu” a cuprins o altă zonă a judeţului. Contractul „Reabilitare şi extindere reţele de apă şi canalizare în Ghioroc, Cuvin, Miniş, Păuliş, Lipova” este cel de-al treisprezecelea contract adjudecat până în prezent în cadrul masterplanului şi a fost atribuit prin licitaţie companiei S.C. Univro S.R.L. Pentru aceste lucrări se va plăti aproape 37,05 milioane de lei.

Astfel, în cadrul proiectului se va realiza reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă, cu aducţiune apă şi a celor de canalizare pe un număr de 22 de străzi în localitatea Ghioroc. Vor fi reabilitaţi 2.456 de metri de reţea apă iar extinderea acesteia, inclusiv aducţiune Vladimirescu – Ghioroc se va face cu o lungime totală de 17.160 de metri. Valoarea alocată lucrărilor pentru această localitate este de peste 10.092 milioane de lei.

Lucrări de peste 37 de milioane de lei

În Cuvin se va face reabilitarea şi extinderea reţelei de apă şi extinderea canalizării pe un număr de 21 de străzi. Reabilitarea va cuprinde 2.226 de metri de reţea apă. În ceea ce priveşte extinderea reţelei de apă, aceasta va fi însuma 3.238 de mteri noi. Este vizată şi extinderea reţelei de canalizare cu 10.046 de metri. Lucrările totalizează 5.109.562 de lei. În Miniş se va realiza reabilitarea a 1.889 de metri de reţea apă şi extinderea reţelei de canalizare cu 5.867 de metri pe 11 străzi. Valoarea lucrărilor pentru această localitate se ridică la 3.637.203 de lei. De asemenea, la Păuliş se vor intreprinde lucrări de reabilitare a 1. 955 de metri de reţea de apă şi extindere a acesteia cu 5.301de metri, extinderea reţelei de canalizare cu 10.941 de metri, pe 25 de străzi, la o valoare de 7.312.336 de lei;

Lucrări de amploare se vor derula la Lipova, pe un număr de 69 de străzi. Aici se va realiza reabilitarea a 384 de metri de reţele şi extinderea reţelei apă cu 8.262 de metr, şi reabilitarea a 4.264 de metri şi extinderea cu 11.953 de metri a reţelei de canalizare. Toate acestea vor costa peste 10, 89 de milioane de lei. Lucrările pe apă-canal din această zonă întregesc procesul de dezvoltare a acesteia completând investiţiile din alte domenii realizate aici. Durta contractului de investiţii este de 16 luni. Proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad” – Aqua Project Arad, finanţat prin POS Mediu are o valoare totală de 520.606.948 de lei, din care 76,48 la sută reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene, 11,70 la sută cea a Guvernului României, iar 1,80la sută contribuţia autorităţilor locale din aria proiectului, diferenţa de 10,02 la sută fiind obţinută de Compania de Apă Arad S.A. prin credit bancar garantat de Consiliul Judeţean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.