Este deja un lucru știut că orașul Pâncota – și satul aparținător Măderat – traversează o perioadă de dezvoltare aparte. Deși multe obiective legate de moder­nizarea sa au fost finalizate, administrația nu a slăbit ritmul activității.

Pentru a afla mai multe des­pre activitățiile de anul trecut și cele care vor urma, am stat de vorbă cu directorul administrativ Monel Pâncotan.
„Pot spune că am avut un an destul de bun la nivelul ora­șului Pâncota și satului Măderat. Eu aș zice să o luăm cu în­ce­putul. Încă din perioada anilor 2000-2005, s-au executat lucrări la introducerea gazului și a apei, lucrări la ca­nalizare și asfaltatea drumurilor. În acest an urmează să modernizăm și să reabilităm lucrările din anii precedenți, ca la sfârșitul anului 2017 să fie finalizată toată infrastructura în orașul Pâncota. Vreau să ma precizez ceva pentru locuitorii orașului, până la finele anul 2016 vor fi finalizate lucrările la canalizare, iar până în anul 2018 va fi pusă în funcțiune și noua stație de epurare. La începutul lunii apri­lie vom începe lucrările la corpul de școală cu două săli de clasă și va fi și o sală de festivități la școala primară“ – a precizat directorul administrativ al primăriei.
Monel Pâncotan: „Fără puțin efort nu poți obține rezultate”
În urmă cu o săptămână, directorul administrativ Monel Pâncotan a trecut prin capitală pentru a depune câteva proiecte care sunt facile pentru orașul Pâncota.
„Săptămâna trecută am fost în capitală pentru a depu­ne la Compania Națională de Investiții un proiect destul de important pentru orașul nostru. Este vorba despre proiectul de reactualizare pentru reabilitarea Casei de Cultură a ora­șului, tot în această perioadă am depus la Ministerul Dezvoltării prin programul PNDL un proiect pentru construirea unui corp de școală în curtea Liceului Teoretic care va avea șapte săli de clasă. Un lucru important este faptul că după ce va fi construit acest corp, copiii vor face cursurile dimineața. Vom continua lucrările de ame­- najare a pistelor de biciclete, până în acest moment avem deja 4 kilometri executaţi. Având în vedere că pe timpul serii se circulă destul de greu pe pistele de biciclete, m-am gândit la un nou sistem de iluminare“.
Şi satul Măderat va
beneficia de modernizări
Având în vedere că în oraşul Pâncota s-au făcut modernizări destul de serioase în ultima vreme, nici satul aparţinător nu este mai prejos. În această perioadă se va reabilita vechiul corp al şcolii care are două săli de clasă, o cancelarie şi o sală de arhivă. Se va depune un proiect pe fonduri europene pentru construirea unei grădiniţe de copii, având în vedere că actuala nu mai îndeplineşte condiţiile necesare. Pe lângă aceste moderni-­zări, satul Măderat va mai be­- neficia de un teren de sport sintetic.
Opiniile locuitorilor
„Am auzit ceva zvonuri cum că primarul nu va mai candida, nu ştiu cât sunt de ade­vă­rate, dar ne gândim la o per­soană cu experienţă în administaţie“  – a declarat un locui­tor din oraş.
„Ce vreţi domnule, să pu­nem copii în conducerea administraţiei? Eu am lucrat zeci de ani în administraţie, ştiu cum stă treaba“  – a mai precizat o fe­meie destul de revoltată.

Recomandările redacției