După galopul de sănătate cu Foresta, ce a însemnat și salvarea matematică de la retro­gradare a UTA-ei și, deci, în­- deplinirea obiectivului primă­verii, Ionuț Popa spunea că va schimba foaia privind gradul de dificultate al antrenamentelor, dar va testa și o serie de juniori. Dacă primul deziderat l-a și pus în practică, cel de-al doilea a rămas – deocamdată – atâta timp cât ambele echipe de juniori ale clubului sunt în lupta pentru trofee.
Până una alta, prima echipă trebuie să adune rândurile pentru deplasare de la Sânmartin, cu Luceafărul. „A fost o săptămână mai deosebită, propusă de nea’ Popică, cu antrenamente mai lejere, cu scopul de a nu încărca echipa, pentru că suntem în ultimele etape.
S-a încercat menținerea stării pozitive de după meciul de sâmbătă, după care suntem 100% salvați de la retrogradare, sau, în orice caz, 99,9%. Dar, încă mai avem de jucat în acest campionat pentru puncte, iar băieții vor fi stimulați cu prime. Și acestea, pe lângă cele patru pe care conducerea clubului a promis că le va achita până la plecarea la Oradea. Unii dintre jucătorii noștri mai sunt urmăriți și de impresari, aș că ar trebui să fie destul de motivați și în aceste ultime etape”, a precizat Cristian Păcurar.
Antrenorul secund al UTA-ei, care a și condus antrenamentul de azi ca urmare a unor pro­bleme personale ale lui Ionuț Popa, a vorbit și despre etapa testării juniorilor. „Am fost sâmbătă, după meciul cu Suceava, să-i vedem pe juniorii noștri și am hotărât de comun acord cu nea’ Popică să-i lăsăm la echipele lor, care, de altfel, luptă pentru trofee naționale. Avem tot timpul din lume să-i verificăm și să-i chemăm la antrenamentele noastre, dar acum ne-am dori să rămână acolo cât de mult posibil, căci asta ar însemna că vor ajunge la finalele pe țară. Pe ceilalți, adică pe fotbaliștii împrumutați la alte cluburi, de asemenea nu-i putem aduce acum. Sunt sub contract, dar îi urmărim pe toți. Dar, din câte știu, nea’ Popică discută des cu conducerea clubului despre jucători, posibile viitoare achiziții. Nu putem da nume, unii sunt juniori, se va face o listă și apoi se va discuta de transferuri pentru vară”, a adăugat Păcurar.
Pe această listă de posibile achiziții se află și Bruno Vasiu. Fundașul central de 20 de ani, crescut chiar de Păcurar și Tisza, dar plecat la 15 ani la Academia Hagi, a revenit acasă de un an și jumătate, iar în acest sezon și-a relansat cariera la Șoimii Lipova. Inițial, și-a încercat șansa la UTA, dar a apucat să joace doar pentru formația de Liga a III-a, care, însă, s-a desființat la finele stagiunii trecute și a fost cerut de Flavius Sabău în „alb-albastru”. „Vasiu este un jucător bun, pe care îl cunosc de mic, dar care, când a revenit de la «Hagi» a avut ceva pro­bleme de sănătate cu genunchiul și tiroida. Noi l-am ajutat cât am putut la acea vreme și e bine că s-a dus la Lipova pentru a avea meciuri în picioare și a-și recăpăta încrederea în el. Mai departe, e o problemă managerială de care se va ocupa conducerea clubului în momentul în care ne manifestăm intenția de a-l lua la noi. Am înțeles că cei din conducerea clubului Lipova sunt oameni înțelegători, care merg pe drumul lor, dar, repet, încă nu am luat încă nicio decizie în privința jucătorului”, a adăugat profesorul Păcurar.

Recomandările redacției