Descentralizarea unor instituţii provoacă nemulţumire în rândul multor funcţionari, dar şi bucurie în rândul altora, care se pregătesc de zile mai însorite, financiar vorbind. Dacă mulţi dintre actualii şefi la instituţiile care vor trece la consiliul judeţean sau la primării sunt extrem de nemulţumiţi, atât ei, cât şi unii apropiaţi ai lor, care au apucat să se angajeze la instituţiile cu pricina, există şi arădeni care se bucură. Nu doar cei din primării sau consiliul judeţean, care primesc instituţii noi, mai mult sau mai puţin atractive, ci şi oameni apropiaţi PD-L, care se gândesc că vin din nou vremuri bune.
Aşa se face că de vreo două săptămâni, pe la PD-L Arad au apărut feţe noi, persoane care n-au mai fost pe la partid, unele de multişor, altele deloc. Personaje care deja se visează directori, ba pe la Direcţia Agricolă, ba pe la Mediu, ba pe la Palatul Copiilor. Şopârlica noastră a asistat la câteva discuţii interesante despre ce şi cum vor face personajele cu pricina când vor ajunge în funcţii, despre promisiunile pe care le fac cu privire la ajutorarea (financiară) a campaniilor electorale, dar şi înainte de campanii, dacă e nevoie de ceva la partid.
Ironia sorţii e că lovitura pentru clientela conducerii PD-L Arad a venit tocmai din partea… PD-L de la nivel central, care a blocat descentralizarea, sesizând Curtea Constituţională. Cum ar veni, cei de la centru au sacrificat organizaţia PD-L Arad, care ar fi câştigat câteva funcţii importante la nivel local. Aşa se face că cei care visau la funcţii de directori, de adjuncţi, de administratori, mai trebuie să mai aştepte, până la finalizarea sesizării la Curtea Constituţională. Problema e că unii au apucat să contribuie la viitoarele campanii electorale, iar dacă legea descentralizării va fi declarată neconstituţională vor rămâne cu contribuţia dată. O altă mare problemă e că banii pentru campanie cică n-ar fi ajuns în conturile partidului, ci în unele buzunare. Cum ar veni, i-a păpat lupu. Aşa că cei care se visau directori sunt şi nepuşi, şi cu banii luaţi.

Recomandările redacției