Îngheț în derby-ul suferinței: FC Bihor – Șoimii Pâncota 0-0

0
197

popNiciunul dintre antrenori nu s-au ferit să vorbească despre FC Bihor – Șoimii Pâncota, de sâmbăta trecută de pe arena „Iuliu Bodola”, ca despre un derby al suferinței în seria de Vest a ligii secunde. Din păcate, combatantele parcă au ținut cu tot dinadinsul să nu strice „firma” partidei, având rare momente în care au forțat atacul pentru trei puncte necesare ca aerul. Până la urmă, „potul” s-a împărțit, singurul aspect pozitiv al etapei fiind înfrângerea „lanternei roșii” din Caransebeș la Tărlungeni.
După un început echilibrat, în mi­nutul 15 FC Bihor şi-a creat prima mare ocazie de gol, după o incursiune pe stânga a lui R. Lukacs. Acesta i-a trimis în careu, la 12 metri de poartă, lui Cigan, care nu l-a putut învinge pe portarul Irimia. În replică, peste trei minute, Suciu a expediat un şut de la 30 de metri, scos de portarul Fildan de sub transversală. FC Bihor a revenit în atac şi în minutul 20 putea deschide scorul. După centrarea de pe dreapta a lui Zanardini, Străuţ a trimis puternic spre plasă doar că Suciu a apărut providențial și a schimbat decisiv traiectoria balonului.
De partea cealaltă, Pantea a luat pe cont propriu o acțiune, a centrat în faţa porţii, de unde Fl. Lazăr a respins de puțin peste poartă, dându-i emoţii propriului portar. Trei minute mai târziu, tot oaspeţii s-au aflat în careul orădenilor. După o lovitură de la colţ executată de Bulzan, Lung a reluat cu capul din 7 metri peste bară.
Finalul primei reprize a găsit echipa orădeană din nou în atac. Mai întâi, Zanardini a şutat de la 30 de metri pe lângă poartă, iar în minutul 36, Haş a executat bine o lovitură de colţ de pe stânga pentru Cigan, care, din 8 metri, în poziţie centrală, a reluat cu capul exact pe direcția lui Iri­mia. Ultima acţiune a primului mitan s-a consemnat în minutul 41. Lorincz a centrat bine, iar Zanardini a reluat cu capul pe lângă stâlpul din stânga porţii lui Irimia.
Repriza a doua a început tot cu gazdele în atac, dar şutul lui Cr. Cigan de la 22 de metri a trecut pe lângă bară. Pâncotanii s-au apărat parcă mai ordonat decât în prima parte, însă contraatacurile nu au funcționat . Așa că tot amfitrionii au fost mai periculoși. În minutul 66, după o lovitură de la colţ de pe stânga, mingea a ajuns la Haş, acesta a centrat periculos în faţa porţii, de unde Cigan a reluat cu capul pe lângă bară. Patru minute mai târziu, proaspăt intrat pe teren, V. Dobrescu a reluat cu capul din 12 metri, dar Irimia a respins de sub transversală. A venit și minutul 81, când Haș a mai centrat odată, iar R. Lukacs, nu a cadrat lovitura de cap din numai 9 metri.
Finalul a aparținut „șoimilor”. Cu trei minute înainte de concluzia confruntării, Sălăjan a intrat în forță în careu, a șutat din 6 metri la colţul scurt, dar portarul Fildan a reuşit să respingă. La faza următoare, Dubeştean a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, perpendicular pe poartă, dar a reţinut cu siguranţă acelaşi Fildan. În fine, în primul minut de prelungire, Siminic a șutat de pe stânga, însă doar în blocajul orădean. Prin urmare, meciul s-a încheiat nedecis, rezultatul covenindu-le doar într-o mică măsură elevilor lui Dan Cuedan.
Formații:
FC Bihor: Fildan – Mihuţ (min. 77 Bactăr), Letan, Fl. Lazăr, Lorincz (min. 86 Zs. Lukacs) – Cip. Străuţ, Haş – Zanardini (min. 57 Dobrescu), Cigan, Fl. Pop – R. Lukacs. Antrenor: Călin Cheregi
Şoimii: Irimia – Maghici, Lengyel, Lung, Siminic – Pantea, Suciu, Dubeştean, Bulzan (min. 83 Sălăjan) – Polgar (min. 69 Gîlcă) – A. Mihai (min. 90 Huţanu). Antrenor: Dan Cuedan
Cartonaşe galbene: Dobrescu (min. 59), Mihuţ (min. 70) şi Fl. Lazăr (min. 88) / Polgar (min. 64) şi Suciu (min. 75)
Arbitri: Dorin Voina (Reșița) – Adrian Vornicu, Ciprian Iovu (ambii din Botoșani). Rezervă: Horia Mureșan (Timișoara).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.