sebisEvoluțiile din primele două etape o îndreptățeau pe Național Sebiș să spere într-un succes și pe cocheta arenă severineană, casa celor de la Minerul Mehedinți. De data aceasta, elevii lui Abrudean au jucat mai mo­dest, de vină fiind și echipa gazdă, una foarte arțăgoasă în ciuda proble­melor de ordin financiar pe care le acuză.
Formațiile au început precaut partida, semn de teamă și respect una pentru cealaltă. Chiar și fără câteva piese de bază, ca Marinaș, Prundeanu și Dragotescu, gazdele au acoperit foarte bine terenul și au dominat ușor teritorial partida. La rândul lor, sebișenii au stat bine în defensivă și au plecat deseori pe contraatac, însă fără a pune cu adevărat în pericol buturile veteranului Nedelcea. De abia după o jumătate de oră au apărut și primele ocazii mai răsărite. Mai întâi, Ionuț Radu a tras puternic de la 17 metri, iar portarul oltenilor a respins în corner. Același lucru l-a făcut și Miron, dar cu piciorul, la șutul lui Porcescu din unghi. Chiar înainte de intrarea la cabine Bozian a trimis un șut centrare ce a căzut pe transversală, după ce și Nedelcea a atins ușor balonul.
Și debutul părții a doua s-a desfășurat sub semnul echilibrului, niciuna dintre combatante nefiind dispusă să riște prea mult. De abia în minutul 66, Radu Ionuț a luat o acțiune pe cont propriu, a pătruns în forță printre doi adversari, dar nu a mai avut forța să finalizeze din 6 metri.  În replică, Porcescu a șutat bine de la 17 metri, dar Miron nu s-a lăsat surprins. Ca din senin, meciul          s-a aprins în ultimele zece minute. Bozian a ochit colțul lung de la 14 metri, dar balonul a fost oprit de călcâiul lui Petrache, după care Sulea a fost eliminat după un fault de cartonaș galben. În minutul 88, „centralul” Drăgoi nu a văzut hențul de penalty în careul „minerilor”, pentru ca la ultima fază a meciului, Miron să respingă șutul lui Porcescu până la Stanciu, care, de la 22 de metri, a tras peste poarta goală. Rezultat final 0-0.
Formații:
Minerul: Nedelcea – Ilinca, Petrache, Ștefan, Iordache – Lupu, Drăcea, Stanciu, Manda – Boboescu (33 Enea, 81 Merluță), Porcescu. Antrenor: Cristian Boboescu
Sebiș: Miron – Raț (46 Tătar), Bier, Mardare (72 Moise), Neacșu – Țîrlea (68 C. Călin), Apostol, Lazea, Bozian – Sulea, Radu. Antrenor: Adrian Abrudean
Arbitri: Răzvan Drăgoi (Timișoara) – Alin Saraol (Deva), Marius Paval (Simeria).
Cartonaș roșu: Sulea (Sebiș) – min. 84
Observatori FRF: Cătălin Cotora (Craiova), Viorel Lolea (Reșița).

Recomandările redacției