Ingineri, constructori, casieri și bone, cele mai căutate locuri de muncă de către arădeni

0
232

Conform unor studii recente angajaţii din categoria producţie, depozite, logistică au fost cei mai căutaţi în luna august. Anunţurile de angajare din această categorie au crescut cu aproximativ 300% față de anii trecuți spun statisticile.

 „A fost o cerere deosebit de mare pentru categoria de lucrători producţie – depozit – logistică şi personal hotelier – restaurant, determinată de creşterea comerţului electronic şi a industriei HoReCa“  În ceea ce priveşte interesul candidaţilor,  pe primul loc au fost joburile în străinătate, cu o medie de 15 aplicanţi pe un post în august, în creştere cu 13% faţă de luna anterioară  La nivel de salarii, liderul lunii august rămâne categoria de joburi în străinătate, cu o medie salarială oferită de aproape de 2.000 de euro”, spun datele statistice făcute de cei de la OLX, din ultima perioadă.

Așadar, arădenii au preferat munca în domeniile  logistică, personalul hotelier – restaurant, casieri și  lucrători comerciali. De asemenea candidaţii au aplicat și pentru  joburile în străinătate în creştere cu 13% faţă de luna anterioară. Următoarea categorie din clasament a fost cea de pază şi protecţie, cu un număr mediu de 11,6 aplicanţi pe un post în august,  şi cele din call-center – suport clienţi, cu o medie de 9,6 aplicanţi pe post.

Angajatorii din Arad au pus la bătaie  mai mult de 1.663 de anunţuri de angajare în luna august 2021, în creştere cu circa 45% faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi cu 9% mai puține faţă de luna iulie din 2021.

Ofertele de muncă pentru bone – menajere au fost şi în luna august pe primul loc în clasamentul celor care se ocupă cel mai repede.  Astfel, un post din categoria bone-menajere a fost ocupat în circa 14 zile în luna august, iar podiumul clasamentelor ofertelor de muncă ce s-au ocupat cel mai repede a fost completat de joburile din categoria alte locuri de muncă – cu o medie de 16 zile – şi de cele din personal administrativ – secretariat, care s-au ocupat în circa 18 zile în luna august a acestui an.

Munca în străinătate a rămas în fruntea clasamentului celor mai bine plătite categorii de joburi şi în luna august, cu o medie a salariului net oferit de peste 1.900 de euro în luna august 2021, categorie urmată de cea de şoferi-servicii auto-curierat, cu 1.060 de euro net şi cea de agenţi – consultanţi şi de cea de ingineri – meseriaşi – constructori, cu un salariu mediu oferit de 860 de euro în august, conform Ziarului Financiar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.