Îngrijorător: dezvoltarea unor noi tulpini Covid în Arad pune medicii pe fugă

0
576

În ultimele două săptămâni, la UPU Arad s-au prezentat 55 de pacienți cu o afectare pulmonară cuprinsă între 40 și 95 la sută.  

În acest moment, se cunoaște faptul că doi pacienți sunt deja de două zile, în așteptarea locurilor disponibile la ATI. Aglomerarea este din ce în ce mai mare, iar totalul personalului a ajuns să fie în număr de doar 20 de medici, cu tot cu rezidenți, dintre care, doar astăzi, pleacă doi.  

Din datele pe care le-am acumulat de la medici, cunoaștem că în cadrul ATI – 85 de paturi sunt ocupate, locuri nu mai sunt practic deloc.  

Dana Olar, șeful secției de pneumologie 2 Arad ne spune că:  

„Vă cerem sprijinul în acest moment. Trebuie să ne ajutați să convingem populația că trebuie să se adreseze spitalului atunci când forma bolii nu mai este de gestionat acasă. Peste tot în lume este al treilea val, de o agresivitate mai mare.”  

Medicii ne-au spus că au trimis 4-5 mostre spre secvențiere. Aceasta ar putea demonstra existența unor noi tulpini ale virusului.  

Din ce în ce mai mulți pacienți cu vârstă medie fac forme grave ale bolii, iar rugămintea medicilor este să nu stea prea mult acasă, dacă se simt rău.  

Deși sunt și copii internați cu Covid în Arad, acești manifestă forme ușoare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.