Îngroparea orașului în gunoi, misiune aproape îndeplinită

0
558

Gunoiul din orașul nostru a ajuns să fie în cantități industriale. Fie că vorbim despre gunoiul de la blocuri, fie că ne gândim la zonele mai puțin populate care sunt, desigur, pline de resturi menajere și nu numai, tragem concluzia că în Arad este mult prea mult gunoi, peste tot.
În urmă cu o zi am dat spre publicare faptul că mai multe persoane asistate social au fost puse să muncească și să strângă gunoiul din zonele care nu erau acoperite de cele două firme de salubritate angajate să se ocupe de gunoiul din Arad.
„Areale de acest tip din Zona Industrială Est, zona Mărului, traseul pistei de biciclete și zona din proximitatea străzilor Șiriei și Ilarion Felea, nu fac obiectul contractelor încheiate de primărie cu cele două firme de salubritate care operează în municipiu. Drept urmare, de la începutul anului, 20 de persoane asistate social prestează zilnic muncă în folosul comunității, procedând la acțiuni de salubrizare în perimetrele menționate”, scriam într-un articol publicat miercuri, 15 ianuarie 2020.
Ei bine, după ce acestea au fost puse la curățenie, în vizorul nostru au mai ajuns niște fotografii făcute prin Arad, de cetățenii sătui de situația în care ne aflăm.
Gunoi pe jos, pe după garduri, în orice gaură sau cutie, pe spațiul verde și absolut oriunde poate fi aruncat, acolo se aruncă. Din păcate, responsabili nu sunt decât înșiși arădenii pentru că atâta gunoi nu poate să fie dus de vânt acolo. Cineva, cel mai probabil mai multe persoane îl aruncă fără să le pese. Așa, aici se poate spune și că problema este că dacă cineva vede un gunoi pe jos, mai degrabă aruncă încă unul în același loc decât să-l ridice pe cel aflat deja în locul nepotrivit.
Din nefericire, gunoi peste gunoi se ajunge la îngroparea orașului în deșeuri și de prea puține ori se găsesc cu adevărat persoanele responsabile.
Dacă prin oraș e și vina firmelor de salubritate pentru ca nu ridică gunoiul la timp sau pentru că ridică doar o parte din el, în cazul de față vinovați nu pot fi tot cei de la salubritate. Gunoiul nu s-a pus singur după gard și cu siguranță nici oamenii angajați la firmele de salubritate nu l-au pus acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.