Ultimul meci în acest sezon de La Liga, de pe teren propriu, terminat cu scorul de 1-0 pentru Barcelona cu golul marcat de Coutinho în minutul 57, a avut o semnificaţie aparte pentru catalani. A fost ulitmul meci al lui Andres Iniesta în tricoul echipei pentru care a evoluat timp de 22 de ani, la grupele de juniori, echipa secundă şi prima reprezentativă.
„Don Andres” nu a terminat meciul pe teren, fiind înlocuit în minutul 82 cu Paco Alcacer.
La finalul partidei, Iniesta a ţinut un discurs emoţionant în faţa celor aproximativ 90.000 de fani prezenţi pentru a-l vedea pentru ultima oară pe mijlocaşul de 34 de ani în tricoul Barcelonei.
„E o zi magică. Au fost 22 de ani minunaţi. A fost o mândrie şi o plăcere să apăr acest club, pentru mine, cel mai bun din lume. Le mulţumesc tuturor colegilor mei. O să-mi fie dor de ei. Vă mulţumesc vouă, fanilor, pentru afecţiunea şi respectul pe care mi le-aţi aratat din prima zi, de când eram copil şi până acum, când plec precum un bărbat. Vă mulţumesc pentru că aţi insistat să rămân. Pot doar să vă spun că o să vă port în inima mea pentru totdeauna. Am rămas fără cuvinte. Visca Barca, Catalaunia şi Fuentealbilla (n.a. localitatea sa natală)”, a spus „Don Andres” cu ochii în lacrimi.
Colegii alături de care Iniesta a cucerit eventul pe plan intern în acest sezon au purtat tricouri cu numele şi numărul cu care mijlocaşul a scris istorie, 8.
La final, după ce toată lumea a plecat, mijlocașul Barcei a rămas pe Camp Nou până la ora 1:30, timp în care şi-a făcut selfie-uri şi a reme­morat momentele care l-au făcut să devină o legendă în Catalunia.
Andres Iniesta a îmbrăcat tricoul primei echipe a Barcelonei în 16 sezoane, timp în care a cucerit nouă titluri de campion, şase Cupe ale Spaniei, şapte Supercupe, patru Ligi ale Campionilor şi patru Supercupe ale Europei.

Recomandările redacției