larisaInima Larisei, o fetiţă de doar trei ani nu bate ca a altor copii. Pentru ca inima ei să bată pentru viaţă, Larisa are nevoie de ajutor semenilor.

Larisa Stancu poartă un peace-maker, pentru ca inimioara să bată mai aproape de normal. Bătălia pentru viață pe care o duc împreună – micuța Larisa și mama ei, Ana – continuă. Larisa va fi suspusă unui control foarte important, în Germania, la Clinica din Bad Oeynhausen și unui tratament operatoriu care o va face bine pe Larisa.

La numai 2 luni de la naștere, Larisa a suferit prima intervenție chirurgicală în Germania, însă şase luni mai târziu, micuţa a suferit o alta intervenție chirurgicală pentru a i se implanta un stimulator cardiac cu rol în reglare a pulsului. Ceea ce îngreunează situația de față este faptul că, Larisei trebuie să i se efectueze controale regulate pentru a monitoriza buna funcționare a stimulatorului și, implicit a inimii, iar acest lucru presupune o nouă deplasare urgentă în Germania, singurul loc în care există o aparatură adecvată pentru evaluarea stării de sănătate.

Deplasarea trebuie grăbită și din cauza faptului că această malformație de care suferă fetița a avut urmări și asupra stării ei generale fizice, în special a sistemului imunitar care este foartă slabit. Larisa are nevoie de aproximativ 1.000 de euro pentru deplasare și tot ce implică controlul în sine, dar din păcate situația materială a familiei este precară, având în vedere că tatăl Larisei a dispărut din viața lor și nu au parte de sprijin.

Pentru o ajuta pe Larisa, asociatia „Salvează o inimă” a demarat urgent o campanie de strângere de fonduri, care o va ajuta pe Larisa să trăiască. Mai multe informații despre caz pot fi găsite pe www.larisastancu.blogspot.ro. „Larisa este un copil minunat și ne-am decis s-o ajutăm cu orice preț. Credem în sensibilitatea oamenilor, credem foarte mult că românii au un suflet minunat, iar inimioara Larisei va fi salvată. Orice om este important, însă când vine vorba de un copil nevinovat și frumos, care suferă de o boală nedreaptă, îți vine să faci orice numai să-l vezi sănătos”,susţineVlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o inimă”, iniţiatorul campaniei umanitare “Împreună pentru o inimioară de copil!”. Donațiile pot fi făcute pe platforma de donații online a asociației, http://salveazaoinima.ro/campaigns/larisa-stancu/ sau în contul bancar: Stancu Ion Ana (telefon: 0763317512) – RO21BRDE445SV01520694450 RON.

Asociația „Salvează o inimă” a fost înfiinţată din decembrie 2012 și are ca scopreunirea mai multor specialişti din mai multe domenii, pentru lansarea de campanii sociale.

 

Recomandările redacției