Iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituției ”Fără penali în funcţii publice” a fost adoptată de Camera Deputaților

0
519

Camera Deputaţilor a adoptat marți iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituției, inițiată și promovată de USR, „Fără penali în funcţii publice”. Proiectul va trebui să treacă și de votul Senatului, iar apoi va fi supusă referendumului, înainte de a intra în vigoare. Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a solicitat, la începutul şedinţei de plen, ca membrii Comisiei juridice să lucreze în paralel cu plenul pentru raportul la această iniţiativă, astfel încât Camera Deputaţilor să dea un vot până la sfârşitul zilei. Ședința Comisiei juridice a durat relativ puțin, deputații juriști adoptând cu 25 de voturi ”pentru” și o abținere un raport de admitere la inițiativa cetățenească, fără a aduce niciun amendament.

La începutul sesiunii extraordinare s-a găsit pe ordinea de zi proiectul „Fără penali în funcţii publice”. Pentru că sesiunea se încheie mâine, pentru a nu muta dezbaterile pentru sesiunea următoare, eu v-aş propune ca membrii Comisiei juridice să se reunească şi până la finalul zilei să dăm şi un vot şi să trecem de Camera Deputaţilor iniţiativa care interzice celor condamnaţi să candideze în alegeri”, a spus Simonis. Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a afirmat că liberalii susţin această propunere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.