Înscrierile pentru clasa pregătitoare, amânate până în 29 martie

0
162

Înscrierile pentru clasa pregătitoare în municipiul și județul Arad, nu mai încep pe 15 martie, cum era anunțat, ci două săptămâni mai târziu, pe 29 martie. Procedurile de înscriere se vor desfășura până pe 28 aprilie 2021, potrivit unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial vineri seara. Arădenii vor putea transmite cererile atât online sau le vor putea depune la școala la care aceștia solicită înscrierea copiilor.

Părinții arădeni, nu vor putea alege nici anul acesta o anumită învățătoare din școala în care își înscriu copiii. Concret, elevii vor fi repartizați aleatoriu în clasele pregătitoare, fie în ordinea alfabetică a numelor copiilor, fie prin tragere la sorți. Sunt eliminate, astfel, situațiile de clase în care foarte mulți părinți încearcă să își înscrie copiii, precum și segregarea copiilor.

O noutate față de anii trecuți, o reprezintă faptul că evaluarea dezvoltării psihosomatice a copilului dispare pentru cei care împlinesc vârsta de șase ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2021. Este necesară doar recomandarea de la grădiniță.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de șase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021, inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător. În situația copiilor menționați, care au frecventat grădinița, înscrierea în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părinților, în baza recomandării eliberate de unitatea de învățământ cu nivel preșcolar,” potrivit metodologiei publicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.