Înscrierile pentru preşedinţi şi locţiitori de secţii de votare se fac până la jumătatea lunii

0
365

votareArădenii cu studii juridice, care doresc să fie preşedinţi şi locţiitori de birouri electorale la alegerile europarlamentare se mai pot înscrie până la jumătatea acestei luni.

Înscrierile se fac la Biroul de Control şi Management Instituţional (Compartimentul de Relaţii Publice) al Prefecturii, până pe data de 15 aprilie. Dacă numărul juriştilor este insuficient pentru completarea listei de propuneri pentru desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiei de votare din judeţul Arad, Prefectul poate propune pe listă alte persoane care se bucură de o reputaţie bună în localitate. Şi pentru aceste persoane, înscrierile se vor face la acelaşi birou din cadrul Instituţiei Prefectului, până la aceeaşi dată – 15 aprilie 2014 inclusiv. Pentru ambele liste va trebui obţinut ulterior un aviz din partea Autorităţii Electorale Permanente.

Preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi, până cel târziu pe data de 15 mai. Indemnizaţia preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare va fi de 85 lei pe zi, dar nu mai mult de cinci zile. Înscrierile se mai pot face în zilele de joi 10 aprilie, până la ora 16.30, vineri 11 aprilie, între orele 8.30-14.00, luni 14 aprilie şi marţi 15 aprilie, în ambele zile între orele 8.30-16.30. Detalii privind condiţiile de înscriere sunt disponibile în documentul ataşat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.