cartofiInspectorii fiscali din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Arad au confiscat, chiar în prima zi de Crăciun, zeci de tone de cartofi şi carne de pui. Asta, în condiţiile în care evazioniştii au încercat să dea o lovitură, crezând că vigilenţa echipelor de control este mai scăzută în această perioadă. „Urmare acţiunilor specifice de monitorizare a traficului prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, asigurat de către Inspecţia Fiscală, în data de 25 decembrie au fost descoperite două transporturi de mărfuri, pentru care nu au fost prezentate acte de însoţire legale. Astfel, a fost indisponibilizată marfa din două TIR-uri, unul încărcat cu 21 de tone de cartofi şi celălalt cu 19 tone de piept de pui”, susţine Călin Arusti, purtătorul de cuvânt al AJFP Arad.
Reprezentanţii Fiscului arădean au ţinut să menţioneze că ambele transporturi proveneau din Germania şi nu aveau menţionate în acte firmele destinatare, motiv pentru care marfa a fost confiscată iar transportatorii amendaţi cu câte 20.000 de lei fiecare.
„După valorificarea mărfurilor, sumele încasate se vor face venit la  bugetul general consolidat al statului”, a încheiat Arusti.

Recomandările redacției