Inspecțiile, din școlile arădene, nu vor mai fi făcute de Inspectorat, ci de ARACIP

0
300

Inspecțiile școlare nu vor mai fi efectuate de către inspectoratele școlare, ci de noul ARACIP, prevede proiectul care va fi adoptat de Guvern, săptămâna viitoare, printr-un memorandum.

După cum am mai scris, inspectoratele școlare județene se vor desființa, iar în locul lor vor fi create Centre Județene pentru Invățământ Preuniversitar (CJ-IP). Aceste instituții vor fi tot în subordinea Ministerului Educației și se vor ocupa de rețeaua și infrastructura școlară, echitate și participare școlară, resursa umană și parcurs profesional, evaluări și examene naționale,  management școlar,  sprijin și

ARACIP( instituția care evaluează calitatea în învățământul preuniversitar și care acreditează școlile și grădinițele private și de stat)  va fi format la nivel județean din Direcții Județene de Asigurare a Calității și Inspecție Școlară (DJACIS). Acestea vor realiza evaluarea instituțională a școlilor și grădinițelor, vor da acreditarile și autorizările de funcționare și vor efectua inspecțiile școlare, se arată în documentul făcut public de Administrația Prezidențială, discutat săptămâna aceasta la Cotroceni.

De  asemenea, se vor desființa și Casele Corpului Didactic, urmând a fi înlocuite de Centre Județene pentru Formare Continuă, Asistență și Resurse Educaționale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.