Au început înscrierile la  examenul de Titularizare, pentru cadrele didactice care vor să se angajeze în învățământ.  Însă anul acesta, prin prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, se suspendă susținerea inspecțiilor speciale la clasă și a probelor practice pentru candidații la concursul național.

Guvernul a adoptat luni, o hotărâre pentru prelungirea cu o lună a stării de alertă, începând cu 13 mai, potrivit anunțului făcut de  Raed Arafat. Acest anunț are implicații pentru cadrele didactice care susțin concursul național de Titularizare, potrivit metodologiei de mobilitate.

Concret, dacă starea de alertă continuă până pe 12 iunie 2020, în această perioadă „organizarea şi desfăşurarea concursului naţional pentru ocuparea posturilor/catedrelor declarate vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, se suspendă susținerea inspecțiilor speciale la clasă și a probelor practice”, se precizează în comunicat.

Recomandările redacției