Profesoara Violeta Gavra, bomba sexi care şi-a postat nişte fotografii în ipostaze incendiare pe Facebook şi care a făcut furori în doar cele câteva zile petrecute în calitate de inspector şcolar,
şi-a dat demisia. Numită de inspectoarea şefă Anca Stoenescu, se pare că pe bază de prietenie, incitanta Violeta a ocupat postul de inspector școlar pentru educație permanentă, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad. Postările sale pe Facebook, în ţinute extrem de provocatoare, au reuşit să facă din Inspectoratul Şcolar Arad una dintre cele mai populare instituţii din România, ceea ce nu au reuşit să facă alţii în întreaga istorie a învăţământului arădean.
Violeta Varga (41 de ani) susţine că are o experienţă de 20 de ani în învăţământ, avansând de la postul de învăţătoare până la cel de inspector. Se pare că a ocupat, pe rând, funcţii ca: învăţător, profesor limba engleză, profesor pshiopedagogie specială, director adjunct CSEI Arad, profesor logoped. Conform profesoarei, la concursul de titularizare a promovat cu cea mai mare medie pe judeţul Arad.
„Doamna profesor Violeta Varga a ocupat prin detașare în interesul învățământului, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului școlar 2017 – 2018, postul vacant de inspector școlar pentru educație permanentă. Doamna profesor a fost propusă pentru ocuparea acestui post prin adresa nr. 841/M/06.09.2017 transmisă către Ministerul Educației Na­ționale și a obținut avizul MEN prin adresa nr. 2085/DGMP/ 13.09.2017, înregistrată la ISJ Arad cu nr. 880/M/15.09. 2017. Precizăm că doamna prof. Violeta Varga a îndeplinit condițiile legale privind ocuparea acestui post: este cadru didactic titular, grad I, membru CNEME și a depus la secretariatul ISJ Arad CV și acord scris privind ocuparea funcției menționate, conform Metodologiei de organizare şi desfăşu­- rare a concursului pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar din inspectoratele şcolare, aprobată prin Ordinul MECTS nr. 5558/2011, cu modificările și completările ulterioare“, se arată într-un comunicat al IŞJ Arad.
Ca urmare a articolelor apărute în presă, pentru a nu periclita imaginea Inspectoratului Școlar Județean Arad, Violeta Varga a decis să renunțe la funcția pentru care a fost numită.

Recomandările redacției