Tânărul „cu drogurile” are mai multe dosare de furt la activ, iar cercetările în cazul celor doi elevi care au consumat substanțe interzise, au fost preluate de Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Arad.

Astfel, tânărul de 20 de ani care le-ar fi vândut celor doi elevi de la Liceul UCECOM droguri, care din informațiile noastre ar fi etnobotanice, are mai multe dosare de furt la Poliție. „Tânărul a fost audiat de către colegii de la Biroul de Investigații Criminale, bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt pe raza municipiului. Cercetările au fost preluate de Serviciul pentru Combatere a Criminalității Organizate Arad”, a declarat agent șef adjunct Claudia Iuga, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

De menționat este faptul că, în ziua în care s-a produs nefericitul incident, directorul liceului a sunat la numărul de urgență 112, inițial pentru a chema o ambulanță. Ulterior, când a fost depistat traficantul de droguri, care era însoțit de alte două persoane, la intrarea în curtea liceului, directorul a solicitat la 112 intervenția Poliției. „L-am imobilizat și l-am predat Poliției. Tânărul de 20 de ani nu este elev la liceul nostru, noi ne cunoaștem elevii. În cazul celor doi elevi, vor fi luate măsurile disciplinare, în urma evaluării Colegiului Profesoral. Cei doi copii de clasa a IX-a nu au avut până acum alte abateri disciplinare”, ne-a spus Ioan Toncean, directorul Liceului UCECOM „Spiru Haret” Arad. Totodată, traficantul de droguri ar fi amenințat persoana care i-a pus pe polițiști pe urmele lui. „Tânărul ne-a adresat anumite injurii, probabil pentru a atrage atenția, și a spus «Bulangiilor, n-o să rămână așa»”, spune directorul liceului. Potrivit unor informații, joi, tânărul s-ar fi întors la școală și l-ar fi amenințat cu moartea pe directorul liceului, spunându-i să nu depună mărturie împotriva lui.

Cei doi elevi sunt un băiat de 15 ani, din Sânpetru German și o fată de 16 ani, din Pecica, cărora miercuri li s-a făcut rău după ce au consumat droguri, în prealabil ei consumând și energizante din comerț. Fata nu a participat la cursuri astăzi, însă se simte mai bine. Ea a fost lăsată să plece din spital, miercuri seară, după ce a rămas câteva ore sub observația medicilor.

Atitudine șocantă a Inspectoratului Școlar

În ciuda faptului că situația era cunoscută de două zile nu doar la nivel local, ci întreaga țară a aflat de școala de la Arad unde copiii se droghează, iar directorul este amenințat cu moartea, conducerea Inspectoratului Școlar Județean, asigurată de Anca Stoenescu, era în letargie. Contactată telefonic, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Arad, Anca Stoenescu, ne-a comunicat că „lăsați-mă să citesc faxul pe care l-am primit de la UCECOM“.

În locul unor măsuri aspre pe care trebuia să le ia, având în vedere gravitatea situației, Stoenescu a ridicat din umeri: „Nu s-au luat măsuri încă la nivelul instituției”.

Recomandările redacției