Vizita premierului Viorica Dăncilă, însoțită de mai mulți miniștri, se va lăsa cu urme adânci la Lipova. Primul-ministru a fost întâmpinat de o delegație oficială a PSD din echipa căreia a făcut parte și Anca Stoenescu, proaspăt numita, pentru a treia oară, în funcția de inspector școlar general al județului Arad. Pe lângă delegația care se ocupa de echipa guvernamentală în frunte cu Viorica Dăncilă, au mai fost și câțiva protestatari, cel mai probabil membri ai partidelor din opoziție, care au scandat diferite lozinci împotriva premierului. Printre aceștia se aflau și opt elevi ai Liceului Atanasie Marienescu, paradoxal, unul cu rezultatele cele mai slabe din județul nostru. Putem spune astfel că premierul cu cele mai multe gafe gramaticale, poate din istoria României, a fost contestat de opt elevi ai uneia dintre cele mai slabe școli din județul Arad.

Elevii au fost luați la rost de către conducerea unității, iar consecințele nu vor întârzia să apară. Inspectoratul Școlar a cerut deja o anchetă „la sânge“, iar elevii care au îndrăznit să o conteste pe Viorica Dăncilă au fost deja identificați. „Este vorba despre opt elevi ai Liceului Atanasie Marienescu. Patru sunt din clasa a XI-a și alți patru din clasa a XII-a. Cei opt vor avea trei absențe nemotivate pentru ziua de astăzi, pentru că au lipsit de la trei ore. Am făcut cercetări și se pare că elevii nu au fost îndrumați să participe la protest de vreun cadru didactic. O anchetă mai serioasă o vom face însă luni“, ne asigură Anca Stoenescu, inspectorul școlar general.

Așteptăm „cu nerăbdare“ să vedem finalul anchetei, pentru ca adevăratele probleme din învățământul arădean să fie luate apoi în considerare.

Recomandările redacției