Inspectorii ISU au descoperit zeci de nereguli la localurile din Arad

0
212

Cadrele ISU au descins şi în perioada aceasta în localurile din Arad, pentru verificarea măsurilor de securitate la incendiu. Astfel, în intervalul 11.11.2015 – 16.11.2015, au continuat activităţile de control ale ofiţerilor şi subofiţerilor din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad la societăţi comerciale cu domeniul de activitate „alimentaţie publică” (cluburi, discoteci, baruri, restaurante). Au fost executate controale atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte la locaţiile care îşi desfăşoară activitatea doar noaptea.

Inspectorii au verificat 11 de societăţi comerciale unde au fost depistate 63 nereguli: lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu; utilizarea de instalaţii electrice necorespunzătoare; lipsa sau reducerea gabaritului căilor de evacuare; lipsa mijloacelor de stingere a incendiilor; nu au fost întocmite planuri de intervenţie. Pentru aceste nereguli au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 79.500 lei. O parte din nereguli au fost sancţionate cu avertisment sau remediate pe timpul controlului. Nu s-a luat măsura opririi activităţii nici unui agent economic. Agenţii economici care pe timpul controlului nu au putut prezenta documentele au fost înştiinţaţi în scris să se prezinte cu ele la sediul unităţii.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 307/2006,cu modificările şi completările ulterioare, proprietarul ori beneficiarul construcţiei are obligaţia să solicite şi să obţină avizul înainte de începerea lucrărilor execuţie la construcţii noi, de modificare a celor existente şi/sau la schimbarea destinaţiei acestora. Totodată, proprietarul ori beneficiarul are obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu înainte de punerea în funcţiune a clădirilor ori spaţiilor amenajate în clădiri care intră sub incidenţa HGR nr. 1739/2006 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu, cu modificările şi completările ulterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.