angajatoriMai mulţi angajatori arădeni au participat ieri, la o sesiune de informare organizată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad, la sediul Companiei de Transport Public Arad. Inspectorii au ţinut să informeze patronii de firme arădene de schimbările legislative în domeniul muncii, de normele de securitate şi sănătate a muncii, precum şi de bunele practici legislative în ceea ce priveşte punerea pe piaţă a produselor.
Astfel, reprezentanţii compartimentului securitate şi sănătate în muncă au prezentat material privind: noutăţi legis­lative, asigurarea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor din întreprinderile mici şi mij­locii; acţiunea de conştientizare privind un mediu de muncă sigur în activitatea de asistenţă medicală şi verificarea cerinţelor minime de securitate în uni­tăţile în care se folosesc echipamente de muncă specifice domeniilor construc­ţiilor de clădiri. Angajatorii prezenţi la sesiunea de informare au putut adresa întrebări pe linie de legislaţie.
Prezentate în cadrul sesiunii de informare au fost şi măsurile ce trebuie aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru proiecţia persoanelor încadrate în muncă. În perioadele în care temperaturile sunt extrem de ridicate, angajatorii sunt obligaţi să ia următoa­rele măsuri minimale pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor care lucrează în aer liber. Aceste măsuri sunt: reducerea intensităţii si ritmului acti­vităţilor fizice; asigurarea ventilaţiei la locurile de munca; alternarea efortului dinamic cu cel static; alternarea perioa­delor de lucru cu perioadele de repaus in locuri umbrite, cu curenţi de aer.

Recomandările redacției