Instalare de preot în Parohia Pecica I

0
419

În Duminica a IV-a din Postul cel Mare, din mila lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a avut loc instalarea părintelui Radu Ioan Kősztner ca preot slujitor în parohia Pecica 1, Protopopiatul Arad, de către Prea­- onoratul Părinte Protopop Flavius Petcuț alături de Părintele Paroh Mircea Nicolau. Sfânta Liturghie a fost săvârșită în bi­serica cu hramul „Sfintii Trei Ierarhi” din orașul Pecica de Pr. Mircea Nicolau și Pr. Radu Ioan Kősztner, în prezența autorităților locale și municipale prin prezența președintelui Consiliului Județean, Iustin Cionca, și a unui număr însemnat de credincioși. Răspunsurile liturgice au fost date de cântăreții parohiei.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele Mircea Nicolau care a vorbit despre minunea săvârșită de Mântuitorul nostru Iisus Hristos, minune relatată de Sfântul Evanghelist Marcu (Mc, 9,17-32).
La finalul Sfintei Liturghii, Preaonoratul Părinte Protopop Flavius Petcuț  a oficiat insta­larea noului preot. Acesta i-a înmânat părintelui Radu Ioan Kősztner Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia bisericii, explicându-i acestuia cât și credincioșilor importanța deosebită a acestui act și de marea responsabilitate a Preoției.
Noul preot al parohiei Pecica, părintele Radu Ioan Kősztner, a adus mulțumirile cuvenite Bunului Dumnezeu, pentru toate darurile revărsate peste dânsul, Înaltpreasfințitului Părinte Timotei și Preasfințitului Emilian Crișanul, pentru încrederea și susținerea acordată, Preaonora­tului părinte protopop, preoților slujitori, oficialităților locale și municipalele, familiei și tuturor credincioșilor care i-au fost alături în acest moment important al vieții sale.
Diac. Dr. Paul Orădan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.