În Duminica I din Postul Mare, numită Duminica Ortodoxiei, din mila lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului,  membrii comunității eclesiale din Parohia Prunișor au primit pe noul păstor de suflete.
Acest eveniment important a început cu săvârșirea slujbei Utreniei, iar mai apoi continuându-se cu Sfânta Liturghie. Aceasta a fost săvârșită de către Preaonoratul Părinte Protopop Adrian Zaha care păstorește comunitatea din Parohia Ineu, Pr. Mihail Popa (preot pensionar) și noul slujitor al parohiei Prunișor, Pr. Florin Ioan Avram. La Sfânta Liturghie au luat parte numeroși credincioși, care s-au împărtășit cu Trupul și Sângele lui Hristos. În cadrul Dumnezeieștii Liturghii, la momentul cuvenit noul slujitor, a dat citire pastoralei Sfântului Sinod. Răspunsurile liturgice au fost date de către un grup de studenți teologi.
După săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii, Preaonoratul Părinte Portopop Alexandru Botea l-a prezentat pe noul preot, credincioșilor, înmânându-i acestuia Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile locașului de cult. Părintele Protopop a explicat simbolismul celor înmânate, încurajându-l și oferindu-i câteva sfaturi părintelui Florin Ioan Avram în lucrarea pastoral-misionară pe care a început-o, dând ca exemplu pe Arhiereul cel Veșnic, Mântuitorul Iisus Hristos care și-a asumat misiunea de Mare Preot.
Noul preot al Parohiei Prunișor a adus mulțumiri Preamilostivului Dumnezeu, Logosului Întrupat și Înviat, pentru toate binefacerile revărsate asupra sa și a familiei sale, mai apoi Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu pentru încrederea și susținerea acordată, Preaonoratului Părinte protopop Alexandru Botea, Preaonoratului Părinte Protopop Zaha Adrian, celorlalți preoți, familiei și tuturor credincioșilor prezenți la acest eveniment unic din viața acestuia.
(C.P.)

Recomandările redacției