Instanța supremă a prelungit arestul la domiciliu pentru cei cinci inculpați din dosarul șpăgilor la PSD Arad

0
532

Înalta Curte de Casație și Justiție a prelungit arestul la domiciliu pentru cei cinci inculpați față de care a fost luată măsura preventivă  în urmă cu aproximativ  o lună. 

Astfel, Cristian Horgea, vicepreședinte al PSD Arad și soțul fostului prefect – Florentina Horgea, Elisabeta Miuțescu, angajat al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Cristian Ispravnic, șeful DRDP Timișoara, Cristian Dima, angajat DRDP Timișoara și Mircea-Andrei Lucaciu, șef al Departamentului Venituri din cadrul DRDP Timișoara vor fi în continuare cercetați pentru infracțiuni de corupție în arest la domiciliu. Decizia Înaltei Curți nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore. 

„Admite propunerea de prelungire a măsurii preventive a arestului la domiciliu formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara în dosarul nr. 35/P/2019. În baza art. 222 alin.2 Cod procedură penală prelungeşte măsura arestului la domiciliu, în conţinutul stabilit prin încheierea nr. 38/C din 18.12.2019 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, dispusă faţă de inculpaţii: Horgea Cristian, Miuţescu Elisabeta, Ispravnic Cristian Ilie, Dima Cristian şi Lucaciu Mircea Andrei, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.01.2020 şi până la data de 15.02.2020, inclusiv. Dispune emiterea adreselor prevăzute de art.221 alin.8 Cod procedură penală. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţi, în cuantum de câte 78 de lei, se plătesc din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare”, se arată în soluția ÎCCJ. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.